Αρχική iHunt.gr Κυπρος : Μεγαλες καταστροφες απο φασσες στη Σολια

Κυπρος : Μεγαλες καταστροφες απο φασσες στη Σολια

από iHunt Team
P1030189

Λευκωσία: Σημαντικές καταστροφές σε σιτάρι και κεράσια στην περιοχή Σολιάς από άγρια πτηνά παρατηρούνται το τελευταίο διάσημα με τους παραγωγούς να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση.
 
Καλλιέργειες σιταριού που βρίσκονται στην τοποθεσία «Ποξαμάδες» στο χωριό Φλάσου δέχονται καθημερινά επιδρομές από χιλιάδες άγρια πτηνά με αποτέλεσμα να επιφέρουν μεγάλο πλήγμα στα εισοδήματα των παραγωγών.
 
Λόγω της ανομβρίας και της έλλειψης τροφής, οι συγκεκριμένες καλλιέργειες λειτουργούν ουσιαστικά ως «τάισμα» για τα άγρια πτηνά με αποτέλεσμα να δέχονται καθημερινά επιδρομές επιφέροντας μεγάλο πλήγμα.
 
Σε μια άλλη περίπτωση άγρια πτηνά κυρίως φάσσες καταστρέφουν καθημερινά κεράσια που βρίσκονται σε φυτείες στην περιοχή «Παίσενα» του χωριού Κακοπετριά. Τις ζημιές στα κεράσια έχει επιβεβαιώσει η Υπηρεσία Θήρας.
 
Η ΠΕΚ με επιστολή της στον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ζητά την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών στις περιοχές αυτές.
 
Γράφει: Άγγελος Νικολάου
 

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα