Αρχική iHunt.gr Κυπρος : 100.000 πουλερικα με ψευδοπανωλη

Κυπρος : 100.000 πουλερικα με ψευδοπανωλη

από iHunt Team
kotes

demobanner

 Περισσότερες από 100 χιλιάδες πουλερικά  που διαγνώσθηκαν με τον ιό της ψευδοπανώλης, θανατώθηκαν μέχρι σήμερα,. Υπολείπονται άλλες 12 χιλιάδες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πλέον αρχίζουν οι απολυμάνσεις των υποστατικών την ώρα μάλιστα που οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να προλάβουν την εξάπλωση του ιού.

 

Καθαρές οι αναλύσεις στις υπόλοιπες επαρχιές. Ανοικτό παραμένει το θέμα των αποζημιώσεων.

 12 χιλιάδες πουλερικά τα οποία βρίσκονται σε μια φάρμα, απομένουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θανάτωσης όσων έχουν διαγνωσθεί με ψευδοπανώλη.

 

Στις φάρμες βρέθηκαν και σήμερα λειτουργοί των κτηνιατρικών υπηρεσιών, που πλέον καλούνται να εξοντώσουν τον ιό στα 2 μεγάλα υποστατικά.
 

Στο μεταξύ, στο χώρο, συνεχίζονται οι ψεκασμοί και οι απολυμάνσεις, ενώ ολόκληρη η περιοχή Μάμμαρη και Κοκκινοτρυμιθιάς, βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση.
 

Καθαρά ήταν, πάντως, τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που έγιναν σε άλλες επαρχίες, ωστόσο, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός, αφού ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα.  
 Μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, προκαλούν οι αποζημιώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο και οι οποίες θα δοθούν μετά την εξακρίβωση των αιτιών της μόλυνσης.
 

Η αποζημίωση ανέρχεται στα 2 ευρώ και 58 σεντ το κιλό, με το κράτος να επωμίζεται το κόστος πλην των 70 σεντ που αναλογούν στην Ε.Ε, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η νόσος δεν προήλθε εξ αμελείας.

 

sigmalive.com

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα