Αρχική iHunt.gr Κυπρος: 18 Αυγουστου αρχιζει το κυνηγι της φασσας

Κυπρος: 18 Αυγουστου αρχιζει το κυνηγι της φασσας

από iHunt Team
columba

demobanner

 Το κυνήγι της φάσσας θ’αρχίσει φέτος στις 18 Αυγούστου, σύμφωνα με την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής και της Υπηρεσίας Θήρας. Εκείνο που μένει τώρα είναι να καταλήξουν οι επαρχίες στον αριθμό των εξορμήσεων και τις περιοχές κυνηγιού.

 

Κάποιες επαρχιακές επιτροπές αποφάσισαν ήδη και έδωσαν τις εισηγήσεις τους για πέντε εξορμήσεις, ενώ άλλες μιλούν για τέσσερις. Έτσι θα ληφθεί απόφαση στο Παγκύπριο Συμβούλιο.

 Το μεγάλο πρόβλημα με τις φάσσες είναι οι περιοχές κυνηγιού. Υποβλήθηκαν προτάσεις τόσο για άνοιγμα όσο και για κλείσιμο περιοχών, τις οποίες μελετά η Υπηρεσία Θήρας. Κυνηγετικοί σύλλογοι επιμένουν σε κάποιες σημαντικές διαφοροποιήσεις στις περιοχές κυνηγιού, για τις οποίες υπάρχει όμως σκεπτικισμός  από την Υπηρεσία Θήρας και την Κυνηγετική Ομοσπονδία. Η απόφαση θα ληφθεί αυτή την εβδομάδα γιατί πιέζει ο χρόνος για την κυκλοφορία του χάρτη κυνηγιού 2013-2014. Ήδη υπάρχει αρκετή καθυστέρηση.

 

Από την άλλη κυνηγετικοί σύλλογοι επιμένουν να δοθούν νέες περιοχές λόγω της έλλειψης θηραμάτων στην Κύπρο, ώστε να μπορέσουν να ευχαριστηθούν λίγες ντουφεκιές. Επανέρχεται επίσης και η εισήγηση για άδεια Τετάρτη-Κυριακή ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλος συνωστισμός καθ’ όλη τη διάρκεια των εξορμήσεων.

 

Η Υπηρεσία Θήρας έχει ξεκαθαρίσει ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να δοθούν εξορμήσεις κατά μήκος της νεκρής ζώνης. 

Να σημειωθεί ότι συμφωνήθηκαν μεταξύ των ενδιαφερομένων οι νέες περιοχές για τον λαγό και την πέρδικα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανοίγουν ούτε κλείνουν σημαντικές περιοχές. Οι αρμόδιοι της ΚΟΚ και της Υπηρεσίας Θήρας πιστεύουν ότι το δόγμα που ακολουθούν για χρόνια, ότι δηλαδή πρέπει οι περιοχές να παραμείνουν ουσιαστικά σταθερές, θα εφαρμοσθεί και φέτος.

 

Με αυτά τα δεδομένα ο χάρτης κυνηγιού που ενδιαφέρει άμεσα τους κυνηγούς ώστε να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα αναγνωρίσεων, αλλά και να καθορίσουν τις διακοπές τους, θ’ αργήσει να κυκλοφορήσει. Εάν όλα τελειώσουν με τις εισηγήσεις των επαρχιακών επιτροπών και υπάρξει συμφωνία για τις περιοχές, τότε ο χάρτης θα είναι έτοιμος γύρω στις 15 Ιουλίου.

 

του ΣΩΤΗΡΗ ΜΙΧΑΗΛ από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα