Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ: Αλλαγές στις άδειες κυνηγίου – Οι προϋποθέσεις για τους σκύλους

ΚΥΠΡΟΣ: Αλλαγές στις άδειες κυνηγίου – Οι προϋποθέσεις για τους σκύλους

από iHunt Team
b_hunting_dog2

Σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με τους κυνηγετικούς σκύλους λήφθηκαν χθες σε συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών και τους Διευθυντές του Ταμείου Θήρας και των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.
 
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε όπως αναθεωρηθεί αμέσως η νομοθεσία που διέπει τις άδειες κυνηγίου, έτσι ώστε για την έκδοση άδειας χρήσης σκύλου στο κυνήγι να αποτελεί προϋπόθεση η δήλωση της ταυτότητας του σκύλου (όνομα και αριθμός microchip), που θα συνοδεύει κάθε κυνηγό. Επισημαίνεται ότι σήμερα η άδεια χρήσης κυνηγετικού σκύλου εκδίδεται χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα στοιχεία των σκύλων που συνοδεύουν τον κάθε κυνηγό. Παράλληλα, θα ισχύουν ποινές για τους κυνηγούς που συνοδεύονται από μη σημασμένους και αδήλωτους σκύλους.
 
Ο Υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υλοποιηθεί Σχέδιο Κινήτρων για τη σήμανση των σκύλων σε παγκύπρια βάση, με ευνοϊκούς όρους. Τα πιο πάνω μέτρα αναμένεται ότι θα συμβάλουν καθοριστικά στη μείωση των αδέσποτων κυνηγετικών σκύλων.
 
Ο Υπουργός Γεωργίας και η Παγκύπρια Ομοσπονδία Κυνηγίου συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τις επαφές τους μέσα από μια σειρά συναντήσεων, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των κυνηγετικών σκύλων στην Κύπρο. Ο Κώστας Καδής ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για τη θέλησή της να συμβάλει στη μαζική σήμανση των κυνηγετικών σκύλων, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών που διασφαλίζουν την ευημερία τους.
 
Πηγή ; https://www.24sports.com.cy

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα