Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Εξώδικα πρόστιμα για λαθροθηρία και ομοιώματα…VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ : Εξώδικα πρόστιμα για λαθροθηρία και ομοιώματα…VIDEO

από iHunt Team
omoiomata

demobanner
Τις ανησυχίες των κυνηγών από την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας περί προστασίας και διαχείρισης άγριων πτηνών και θηραμάτων άκουσαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών και της Υπηρεσίας Θήρας. Ενώ παράλληλα, στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης που διεξήχθη στο Υπουργείο Οικονομικών, οι αρμόδιοι εξήγησαν στους παρευρισκόμενους τις πρόνοιες του νέου νόμου. 
 
Οι πρόνοιες του νέου νομοσχεδίου προβλέπουν μεταξύ άλλων εξώδικο πρόστιμο για όλα τα αδικήματα, το οποίο θα είναι ανάλογο του υψηλότερου προστίμου που μπορεί να επιβάλει το Δικαστήριο και το οποίο σήμερα είναι 17 χιλιάδες Ευρώ. Υπάρχει δε αίτημα για αύξησή του μέχρι και 20 χιλιάδες Ευρώ. Το εξώδικο πρόστιμο θα μπορεί να ανέρχεται μέχρι και το 10% της προβλεπόμενης ποινής, ανάλογα με τη σοβαρότητα του αδικήματα. 
 
Παράλληλα με τη νέα νομοθεσία παραχωρείται το δικαίωμα στους θηροφυλακες να κάνουν παρατηρήσεις σε κυνηγούς που παρανομούν και στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας να καθορίζει με διάταγμα τον αριθμό των σκύλων που θα επιτρέπεται να συνοδεύει τους κυνηγούς. 
 

Επιπρόσθετα παραχωρείται το δικαίωμα στους κυνηγούς να κυνηγούν μπεκάτσες και τσίκλες με τη συνοδεία συγκεκριμένων φυλών σκύλων. Επίσης οι κυνηγοί θα μπορούν να προσελκύουν πάπιες και φάσσες, με τη χρήση ομοιωμάτων ως δολώματα, ενώ απαγορεύεται αυστηρά η χρήση μηχανικών μέσων για την προσέλκυσή των πουλιών. 
 
Οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται, θα οδηγούνται στον Αστυνομικό Σταθμό και όταν πλέον θα έχουν καθοριστεί τα αδικήματα θα γίνεται και ο υπολογισμός του προστίμου. 
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα