Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Θύελλα αντιδράσεων από κυνηγούς στις αλλαγές που έρχονται για τα σκυλιά

ΚΥΠΡΟΣ : Θύελλα αντιδράσεων από κυνηγούς στις αλλαγές που έρχονται για τα σκυλιά

από iHunt Team
kkk_0

Θύελλα αντιδράσεων στον κυνηγετικό κόσμο προκαλούν μία σειρά από προωθούμενες αλλαγές στις νομοθεσίες που αφορούν την άδεια κατοχής σκύλων. Οι κυνηγοί φωνάζουν διότι έρχονται περιορισμοί και επιβαρύνσεις, τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό σκύλων που μπορούν να έχουν μαζί τους την ώρα που κυνηγούν, όσο και σε ότι αφορά την καταβολή τελών που πρέπει να καταβάλλουν στις τοπικές αρχές και στο Ταμείο Θήρας. Ήδη όπως θα παρατηρήσατε σε αρκετά σημεία των αυτοκινητόδρομων, έχουν αναρτηθεί σχετικά πανό διαμαρτυρίας από κυνηγούς. 
 
Στην περίπτωση του  “περί σκύλων τροποποιητικού νόμου του 2019” προνοούνται oι εξής διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά τα τέλη: 
 
  • Σκύλοι μη στειρωμένοι – 72 ευρώ
  • Σκύλοι στειρωμένοι – 24 ευρώ
  • Σκύλοι επικίνδυνων φυλών και διασταυρώσεις αυτών στειρωμένοι – 300 ευρώ
Με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία ο ιδιοκτήτης σκύλου θα έπρεπε να καταβάλει στην τοπική αρχή το ποσό των 20 ευρώ. 
 
Αρκετά “λάθη” διαπιστώνουν οι κυνηγοί
 
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυνηγών Νικόλα Προδρόμου, ο ίδιος ανέφερε ότι ο τροποποιητικός νόμος έχει αρκετά λάθη τα οποία και θα προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στην κυπριακή κοινωνία. Όπως ανέφερε ο ίδιος υπάρχει τρόπος να μειωθούν τα αδέσποτα, ωστόσο η επιβάρυνση στην τιμή άδειας κατοχής σκύλου δεν είναι η λύση. Μάλιστα όπως υποστηρίζει το Κόμμα Κυνηγών συμφωνεί με την άδει κατοχής σκύλων, ανά άνθρωπο και όχι ανά σκύλο με συγκεκριμένες συμβολικές τιμές. 
 
“Υπάρχουν λάθη στο νομοσχέδιο. Θα σπείρουν τον πανικό. Είμαστε υπέρ της άδειας κατοχής αλλά ανά άνθρωπο και όχι ανά σκύλο”. 
 
Ο κ. Προδρόμου υποστηρίζει επίσης ότι τα 72 ευρώ που καθορίζει ο νόμος για την άδεια κατοχής σκύλου, δεν αντικατοπτρίζει τις υπηρεσίες που παρέχουν οι τοπικές αρχές. Εξήγησε ότι δεν υπάρχουν πάρκα για σκύλους, ούτε κάδοι στους δρόμους με σακουλάκια για τα απορρίμματα των σκύλων. Επιπλέον όπως εξήγησε Παγκύπρια υπάρχουν ελάχιστες παραλίες για σκύλους. 
 
Υπερ της σήμανσης οι κυνηγοί
 
Ο κ. Προδρόμου εξήγησε στο AlphaNews.live ότι το Κόμμα Κυνηγών είναι υπέρ της σήμανσης των σκύλων. Μάλιστα όπως είπε προτρέπουν τους πολίτες να βάζουν microchip στους σκύλους τους ενώ μέχρι σήμερα το Κόμμα Κυνηγών “έχει προσφέρει επιχορηγημένη σήμανση για πέραν των 1000 σκύλων”. 
 
Πανό στον αυτοκινητόδρομο
 
 
Οργανωμένα σύνολα και κυνηγοί τοποθέτησαν πανό σε διάφορα σημεία των αυτοκινητόδρομων, διαμαρτυρόμενοι για τον περί σκύλων τροποποιητικό νόμο. 
 
“Κάτω τα χέρια από τους κυνηγούς και τα κυνηγόσκυλα, ως εδώ η ανοχή” το σύνθημα που αναγράφεται στα πανό. 
 
Το Κόμμα Κυνηγών αναμένεται να παραδώσει υπόμνημα στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με τις θέσεις τους για τον περί σκύλων τροποποιητικό νόμο του 2019. 
 
Πηγή: https://www.alphanews.live/cyprus/thyella-antidraseon-apo-kynigoys-stis-allages-poy-erhontai-gia-ta-skylia-foto?fbclid=IwAR21S6d9poXlOI0FO8LkJqNcisOPqDX1xnbrVvqo4qrluc55GaKTIuvUpbw

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα