Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Καταγγελίες για επιθέσεις από… χοίρους στην περιοχή Χρυσοχούς

ΚΥΠΡΟΣ : Καταγγελίες για επιθέσεις από… χοίρους στην περιοχή Χρυσοχούς

από iHunt Team
xoiros

demobanner

Mε ένα πρωτοφανές πρόβλημα βρίσκονται αντιμέτωποι κάτοικοι των κοινοτήτων της πόλης Χρυσοχούς οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν οι Οικολόγοι δέχονται επιθέσεις από… χοίρους.
 
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”, κι άλλα άτομα που περιηγούνται στις παρυφές του Δάσους Πάφου καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα οφείλεται στην εκτροφή χοίρων σε περιοχές που βρίσκονται εκτός κτηνοτροφικής ζώνης, με αποτέλεσμα τα ζώα να επιτίθενται σε ανθρώπους που πλησιάζουν την περιοχή.
 
Εντονότερο φαίνεται να είναι το πρόβλημα στην περιοχή του παλιού γεφυριού του Σκάρφου όπου σε πολλές περιπτώσεις, πολίτες που επιχείρησαν να κατέβουν από τα αυτοκίνητά τους  δέχθηκαν επιθέσεις από χοίρους.
 
Πρόβλημα αποτελεί επίσης το γεγονός ότι χοίροι αφήνονται ελεύθεροι  με αποτέλεσμα να δημιουργούν ζημιές σε καλλιέργειες, σε συστήματα ποτίσματος αλλά και σε περιφράξεις τεμαχίων.
 
Το θέμα κατήγγειλε στην προηγούμενη Βουλή ο βουλευτής Οικολόγων Γιώργος Περδίκης καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να λάβει μέτρα για την όλη κατάσταση.
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα