Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ: Κυνηγοί vs Οικολόγοι με αφορμή τη νέα κυνηγετική περίοδο…VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Κυνηγοί vs Οικολόγοι με αφορμή τη νέα κυνηγετική περίοδο…VIDEO

από iHunt Team
kynegi

Της Νάσιας Ιωάννου
 
Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ κυνηγών και περιβαλλοντιστών, με αφορμή την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου.
 
Οι οικολόγοι υποστηρίζουν ότι το κυνήγι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, αποτελεί ακόμα έναν επιπλέον σοβαρό κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς.
 
Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών
 
” Είναι μια περίοδος που και τουρίστες και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό καταφεύγουν στα μονοπάτια της φύσης επομένως τίθεται και εκεί ένα θέμα ασφάλειας. “
 
Νικόλας Προδρόμου – Πρόεδρος Κινήματος Κύπριων κυνηγών
 
“Οι κυνηγοί είναι οι μόνοι που έχουν δημιουργήσει μικρά πυροσβεστικά σώματα και έχουν συνδράμει στην κατάσβεση πυρκαγιών σε όλη την Κύπρο και οι ανθρώποι αυτοί είναι εκπαιδευμένοι και από την πυροσβεστικη υπηρεσία.”  
 
Μάλιστα, οι οργανωμένοι κυνηγοί συνεδριάζουν απόψε, προειδοποιώντας για μαζικές κινητοποιήσεις.
 
Νικόλας Προδρόμου – Πρόεδρος Κινήματος Κύπριων κυνηγών
 
“Αυτή την φορά να μην αναμένουν χίλια άτομα αλλά να αναμένουν κόσμο πάνω από πέντε χιλιάδες σε ότι διαμαρτυρία γίνει. Δεν είμαστε κορόιδο κανενός.”
 
Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών
 
“Θέλουμε να καλέσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε ιδιαίτερη επιφυλακή αλλά να καλέσουμε και τους κυνηγούς να τηρήσουν την σχετική νομοθεσία με την δέουσα σημασία σε θέματα ασφάλειας και σεβασμού προς το περιβάλλον.”
 
Την ίδια ώρα, το κίνημα Οικολόγων ζητεί από τις αρμόδιες αρχές, να αναθεωρηθεί ο τρόπος που γίνεται το αυγουστιάτικο κυνήγι λαμβάνοντας υπόψιν και την κλιματική αλλαγή.
 
 

 
Περισσότερα στο: https://alphanews.live/cyprus/kynegoi-vs-oikologoi-me-aphorme-te-nea-kynegetike-periodo-binteo

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα