Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Νόμιμη πλέον η αναπαραγωγή και η κατοχή της πέρδικας και του λαγού

ΚΥΠΡΟΣ : Νόμιμη πλέον η αναπαραγωγή και η κατοχή της πέρδικας και του λαγού

από iHunt Team
perivalon_perdika1

Εν αναμονή της σχετικής ανακοίνωσης της Υπηρεσίας Θήρας βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση σχετικών αδειών για νόμιμη κατοχή και αναπαραγωγή άγριων πουλιών και λαγών.
 
Σε επικοινωνία που είχαμε με το Ταμείο Θήρας μας αναφέρθηκε ότι εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση προς ενημέρωση όλων όσων ενδιαφέρονται για κατοχή θηραμάτων διά της νόμιμης οδού.
 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, για να κατέχει ένας μέχρι 50 περδίκια θα πληρώνει ετήσια άδεια 20 ευρώ, από 51 μέχρι 150 περδίκια 40 ευρώ και από 151 μέχρι 300 θα πληρώνει 60 ευρώ.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» θα δοθεί χρόνος έξι μηνών, ώστε να δηλώσουν όλοι τα θηράματα που κατέχουν. Μάλιστα οι αρμόδιοι υπογραμμίζουν ότι κανένας δεν θα διωχθεί, ανεξαρτήτως πόσα περδίκια ή λαγούς κατέχει, ενώ δεν θα ζητηθεί επίσης να αιτιολογήσουν την κατοχή τους. Αμέσως μετά τη δήλωσή τους, θα πάρουν σχετική άδεια, οπότε θα μπορούν να προβαίνουν και στην αναπαραγωγή τους. Εάν αποφασίσουν να πωλούν θηράματα θα πρέπει να εκδώσουν και δεύτερη άδεια εμπορίας.
 
Για μεγάλα εκτροφεία περδικιών η άδεια ορίζεται στα 200 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή με τις ίδιες τιμές κατατάσσονται η κυπριακή πέρδικα, η πετροπέρδικα, η βραχοπέρδικα, η αγριόκοτα, το ορτύκι, ο φασιανός, η φραγκολίνα, η καμπίσια πέρδικα, η φάσσα, το φιλικουτούνι, το τρυγόνι,  το φοινικοτρύγονο κ.α.
 
Υπογραμμίζεται ότι υπάρχουν πάρα πολλά άλλα πουλιά που μπορούν να εκτρέφονται, πάντα με την έγκριση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Θήρας και κατόπιν σχετικής άδειας.
 
Η νομοθεσία που τιτλοφορείται «Οι Περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων (Κατοχή Εκτρεφόμενων Ειδών Άγριων Πτηνών ή Άγριας Πανίδας) Κανονισμοί του 2018, προβλέπει την ελεύθερη κατοχή, αναπαραγωγή και εμπορία όλων των θηραμάτων. Τα εκτρεφόμενα θηράματα μπορούν να πωλούνται είτε ζωντανά είτε έτοιμα για κατανάλωση.
 
http://www.sigmalive.com

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα