Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Οι κάλυκες που αφήνουν οι κυνηγοί στους κυνηγότοπους

ΚΥΠΡΟΣ : Οι κάλυκες που αφήνουν οι κυνηγοί στους κυνηγότοπους

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΚΥΠΡΟΣ : Τι γίνεται με τους άδειους κάλυκες που αφήνουν οι κυνηγοί στους κυνηγότοπους;

Σύμφωνα λοιπόν με το Υπουργείο Γεωργίας, το πρόβλημα της απόρριψης φυσιγγίων είναι πολύ παλιό. Έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις που αφορούν το θέμα χωρίς ουσιαστικά να έχει βρεθεί λύση και έτσι, το πρόβλημα χρόνο με το χρόνο διογκώνεται.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας, η απόρριψη κενών φυσιγγίων ρυθμίζεται πλέον εξώδικα βάσει τού περί Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμου 152/2003 άρθρο 42, που αναφέρει ότι «ο κάθε κυνηγός οφείλει να κατέχει αριθμό κενών φυσιγγίων τουλάχιστον ίσο με τον αριθμό των φονευθέντων θηραμάτων που κατέχει». Ως εκ τούτου πρέπει να ασκούνται πιο αυστηροί έλεγχοι με καταγγελίες.

Το Υπουργείο Γεωργίας πιστεύει ότι οι κυνηγοί με κάθε αγορά φυσιγγίων, πρέπει να υποχρεώνονται να παρουσιάζουν αντίστοιχο αριθμό άδειων φυσιγγίων. «Η αδυναμία του μέτρου αυτού -όπως σημειώνει το Υπουργείο- αφορά στο γεγονός ότι πολλοί κυνηγοί που καταναλώνουν μεγάλο αριθμό φυσιγγίων γεμίζουν από μόνοι τους τα φυσίγγια τους. Σήμερα η γόμωση φυσιγγίων από ιδιώτες δεν εμπίπτει σε κάποιο αυστηρό έλεγχο με αποτέλεσμα πολλοί κυνηγοί να αγοράζουν φυσίγγια από αυτά τα άτομα. Δεν παύει όμως από το να είναι ένα μέτρο».

Επιπλέον το Υπουργείο Γεωργίας πιστεύει ότι πρέπει να υποχρεώνονται οι κυνηγετικοί σύλλογοι (αφού πλέον εισπράττουν εισφορά από τις άδειες κυνηγίου) να προβαίνουν σε οργανωμένες καθαριότητες των φυσιγγίων στις περιοχές που δραστηριοποιούνται.

Το αρμόδιο υπουργείο, εισηγείται επιπλέον όπως σε περιοχές που παρατηρείται συνεχιζόμενη ρύπανση από φυσίγγια χωρίς να καθαρίζονται, να απαγορεύεται το κυνήγι για την επόμενη χρονιά ιδιαίτερα σε περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα όπως μονοπάτια μελέτης της φύσης.

https://www.philenews.com/


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα