Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Προς επίλυση τα προβλήματα των κυνηγών

ΚΥΠΡΟΣ : Προς επίλυση τα προβλήματα των κυνηγών

από iHunt Team
5210cb7e0b96f_assets_large_t_11761_54228155

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
Προς επίλυση οδεύουν διάφορα προβλήματα στο χώρο του κυνηγίου. Σε πρώτη φάση ξεκινά η σταδιακή αναβάθμιση των βιοτόπων, ενώ θα επανεξεταστεί και η νομοθεσία που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, αφού για κάποια παραπτώματα προνοούνται εξοντωτικές ποινές. Αυτό διαβεβαίωσε τους κυνηγούς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνάντηση στο προεδρικό.
 
Τα καυτά προβλήματα που απασχολούν τους πενήντα και πλέον χιλιάδες κυνηγούς της Κύπρου, έθεσαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδη, οι εκπρόσωποι τους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Αγριας Ζωής, σε συνάντηση στο Προεδρικό. 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κυνηγετικής ομοσπονδίας, Γιώργο Γιατρού, μέσα στα επόμενα χρόνια οι βιότοποι αναβαθμίζονται ώστε να υπάρξουν καλύτερες μέρες για το κυνήγι, ενώ αναβαθμίζεται και η Ομοσπονδία με τη δυνατότητα να καταστεί ενεργό μέλος της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης Κυνηγών FACE. 
 
Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη συζητήθηκε και το θέμα με τους σκύλους, που θα μπορεί να πάρει μαζί του στο κυνήγι, ένας κυνηγός με βάση τη Νομοθεσία. 
 
“Οι δύο σκύλοι που θα επιτρέπεται να παίρνει κάποιος κυνηγός στο κυνήγι, αυτό να γίνει τέσσερις όπως είναι η ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας. Η διαγραφή του τέλους για την άσκηση των κυνηγετικών σκύλων που είναι είκοσι ευρώ. Και στη ρύθμιση κάποιων άλλων θεμάτων”, εξήγησε ο κ. Γιατρού. 
 
Επί τάπητος τέθηκαν και οι εξοντωτικές όπως τις χαρακτηρίζουν οι κυνηγοί ποινές που προβλέπονται στη νέα νομοθεσία για κάποια παραπτώματα. Στόχος να υπάρξουν τροποποιήσεις, ώστε να καταστεί νομοθεσία λειτουργική και αποτελεσματική. 
 
 
 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα