Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Πρώτη κυνηγετική εξόρμηση την Κυριακή για πέρδικα, λαγό και φραγκολίνα

ΚΥΠΡΟΣ : Πρώτη κυνηγετική εξόρμηση την Κυριακή για πέρδικα, λαγό και φραγκολίνα

από iHunt Team
perdika-lagos-kinigetiki-omospondia-thessalias-620x330

demobannerΈκκληση να τηρούν όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στους συναδέλφους τους και στις ξένες περιουσίες που θα τους φιλοξενήσουν, απευθύνει με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Θήρας, με την ευκαιρία της πρώτης κυνηγετικής εξόρμησης του επιδημητικού θηράματος.

Αναφορικά με την κατάσταση που παρουσιάζουν τα θηράματα λίγες μέρες πριν από την έναρξη του κυνηγίου, όπως έχει δημοσιοποιηθεί και από προηγούμενο δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, η κατάσταση των πληθυσμών του λαγού και της φάσσας είναι καλύτερη, ενώ υπάρχει μείωση στο πληθυσμό των περδικιών, αναφέρεται.

«Το κυνήγι του λαγού, της πέρδικας και της φραγκολίνας θα επιτρέπεται κάθε Κυριακή και Τετάρτη από τις 30/10/2016 μέχρι τις 21/12/2016 καθώς και τη Δευτέρα 26/12/2016 (17 εξορμήσεις). Πρέπει να φέρουν πάντοτε μαζί τους την ανανεωμένη άδεια κυνηγίου τους και την άδεια κατοχής του όπλου τους» προστίθεται και διευκρινίζει παράλληλα ότι, το ΚΟΤΑ για τους λαγούς είναι ένας (1), για τα περδίκια τέσσερα (4) για τις φραγκολίνες μία (1) και απεριόριστο για τα άλλα θηράματα.

Αναφέρεται ακόμα ότι, η μεταφορά κυνηγετικού όπλου μέσα σε αγροτικούς ή μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, απαγορεύεται 60 λεπτά πριν και 60 λεπτά μετά των ωρών όπου επιτρέπεται το κυνήγι και προτρέπονται οι κυνηγοί να μελετούν καλά τις επιτρεπόμενες περιοχές κυνηγίου πριν εξορμήσουν και να καταγγέλλουν αμέσως οποιαδήποτε παρανομία διαπιστώσουν στα πιο κάτω κινητά τηλέφωνα της Υπηρεσίας ή στην Αστυνομία στο 1414.

Τέλος, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας καλεί τους κυνηγούς όπως αποφεύγουν να κυνηγούν κοντά σε κατοικημένες περιοχές ή μεμονωμένες κατοικίες διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι, σύμφωνα και με τη σχετική νομοθεσία το κυνήγι απαγορεύεται σε ακτίνα 500μ. από οικιστικές περιοχές, σε ακτίνα 200μ. από μεμονωμένες κατοικίες και σε ακτίνα 300μ. από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πηγή :http://www.kathimerini.com.cy/



Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα