Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ: Πυρ και μανία οι κυνηγοί για την πυρκαγιά Οράς

ΚΥΠΡΟΣ: Πυρ και μανία οι κυνηγοί για την πυρκαγιά Οράς

από iHunt Team
cache_1500x3000_analog_medium_416746_156812_2072017

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Πυρ και μανία είναι οι κυνηγοί για την πυρκαγιά Οράς, οι οποίοι δηλώνουν ότι για τη φωτιά ευθύνεται η μεμονωμένη κατοικία.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, «διερωτόμαστε ποιοι είναι οι πραγματικοί περιβαλλοντιστές, πραγματικά κύριοι διερωτόμαστε ποιοι αγαπούν την φύση και ποιοι όχι. Πραγματικά κύριοι διερωτόμαστε ποιος ο σκοπός να καταστρέφετε ένα Βιότοπο, ένα μοναδικό τοπίο που χρειάζεται κάποιες εκατοντάδες χρόνων για να επανέλθει μονό και μόνο γιατί κάποιοι είχαν σκεφτεί και έβαλαν ως πρόσχημα τα οικονομικά συμφέροντα.  Αντί να αυξήσουμε την αυστηρότητα για την μεμονωμένη κατοικία ωθήσαμε τον κόσμο να κάνει και άλλες μπας και αφήσουμε και κάποιο τετραγωνικό μέτρο βιότοπου χωρίς φωτιά. Μπας και παραδώσουμε ένα κομμάτι δάσους στις επόμενες γενεές».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους
 
Ιδού Κύριοι οι καρποί των φανατικών οπαδών στην σημερινή Βουλή των αντιπροσώπων για την μεμονωμένη κατοικία, απολαύστε ακόμη μια φορά ένα όμορφο τοπίο πως έχει καταντήσει για ακομη μια φορά αποδεδειγμένα από μεμονωμένη κατοικία.
 
Δεν αρκούσε η καταστροφική περσινή πυρκαγιά στην Σολέα, δεν αρκούν οι αναφορές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και του Τμήματος Δασών που είναι οι καθ’ύλη αρμόδιοι για την προστασία και εξιχνίαση των αίτιων των πυρκαγιών αλλά κάποιοι από εσάς είχαν σκεφτεί τα οικονομικά οφέλη και μόνο. Έκαναν ολόκληρο αγώνα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ανέτρεψαν το διάταγμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας που απαγόρευε την πολιτική για την μεμονωμένη κατοικία.
 
Μπράβο σας κύριοι και εις ανώτερα. Δεν είχατε ούτε το παραμικρό θάρρος να παρευρεθείτε για να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της πολίτικης σας και των καταστροφικών σας απόψεων. Για μια ακομη φορά ντροπή σας. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για κάποιους άλλους τους μόνιμους πρωταθλητές των πάνελ, καθημερινοί παρόντες στα παράθυρα εκπομπών της Κυπριακής Τηλεόρασης που παρουσιάζονται ως οι απόλυτοι περιβαλλοντοπατερες, οι απόλυτοι οικολογούντες είχαν και αυτοί εξαφανιστεί ως δια μαγιάς ξανά χθες όπως σε κάθε μεγάλη Δασική Πυρκαγιά.
 
Διερωτόμαστε ποιοι είναι οι πραγματικοί περιβαλλοντιστές, πραγματικά κύριοι διερωτόμαστε ποιοι αγαπούν την φύση και ποιοι όχι. Πραγματικά κύριοι διερωτόμαστε ποιος ο σκοπός να καταστρέφετε ένα Βιότοπο, ένα μοναδικό τοπίο που χρειάζεται κάποιες εκατοντάδες χρόνων για να επανέλθει μονό και μόνο γιατί κάποιοι είχαν σκεφτεί και έβαλαν ως πρόσχημα τα οικονομικά συμφέροντα.
Αντί να αυξήσουμε την αυστηρότητα για την μεμονωμένη κατοικία ωθήσαμε τον κόσμο να κάνει και άλλες μπας και αφήσουμε και κάποιο τετραγωνικοί μέτρο βιότοπου χωρίς φωτιά. Μπας και παραδώσουμε ένα κομμάτι δάσους στις επόμενες γενεές.
 
Η παρουσία των πολιτών στους βιότοπους εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους λόγω καθαρής άγνοιας προς τους κινδύνους πρόκλησης μιας καταστροφικής δασικής πυρκαγιάς. Δυστυχώς η χρήση για επιδιορθώσεις των αυθαίρετων μεμονωμένων κατοικιών από μηχανήματα όπως ηλεκτροκολλήσεων, δεντροκοπτικών μηχανών, σμιρίλιο δίσκων, κάψιμο καθημερινών σκουπιδιών και μικρών ηλεκτρογεννητριών (όπως έγινε χθες) είναι οι συνήθεις αιτίες πρόκλησης μεγάλων Δασικών Πυρκαγιών από μεμονωμένες κατοικίες.
 
Κάποιοι όμως κλείνουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους χωρίς να θέλουν να ακούσουν τους αρμόδιους. Αρκούνται μόνο στο να φωνάζουν και να λαϊκίζουν για χάρη των ψήφων ότι τάχατες η απαγόρευση που είχε εκδώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την μεμονωμένη κατοικία είχε καταστροφικές οικονομικές συνέπειες και επιπτώσεις στον κόσμο.
 
Μια βόλτα στην καμένη γη της Οράς Λάγιας και Βαβατσινιάς θα σας πείσει πια είναι η πραγματική άξια των τεμαχίων μετά την φωτιά.
 
Πάντως οι εκπαιδευμένοι από την ΕΜΑΚ Εθελοντές Πυροσβέστες της Κ.Ο.Κ.&Δ.Α.Ζ. Τμήμα Λάρνακας έδωσαν το παρών τους και την ψυχή τους και απέδειξαν για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο πραγματικός περιβαλλοντιστής στην Κύπρο.
 
Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, στο Τμήμα Δασών, στο Ταμείο Θήρας, στην Πολιτική Άμυνα και τους εθελοντές που μαζί με τα κοινοτικά συμβούλια έδωσαν την πραγματική μάχη όλοι μαζί ομόψυχα για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς.
 
Περηφάνια και αξιοπρέπεια είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου και να τα διορθώνεις. Έστω και την υστάτη κύριοι εσείς ποιοι η ψήφιση των νόμων είναι στα χέρια σας κάντε επιτέλους κάτι για την μεμονωμένη κατοικία. 
 
Πηγή: philenews

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα