Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Σε δοκιμαστική βάση κυνήγι μπεκάτσας με σκύλο

ΚΥΠΡΟΣ : Σε δοκιμαστική βάση κυνήγι μπεκάτσας με σκύλο

από iHunt Team
cache_1500x3000_analog_medium_447074_5348023_27102017

demobanner
 
Η Υπηρεσία Θήρας ανακοίνωσε ότι, μετά την πρόσφατη τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, εφαρμόζεται το κυνήγι μπεκάτσας και τσίχλας με τη συνοδεία σκύλου, σημειώνοντας ότι το κυνήγι θα γίνει με τρόπο που να διασφαλιστεί ότι αυτά τα είδη κυνηγίου δεν θα λειτουργήσουν αρνητικά προς τα παραδοσιακά κυνήγια.
 
Η Υπηρεσία διευκρινίζει ότι για το συγκεκριμένο κυνήγι θα εκδοθούν χωριστές άδειες κυνηγίου, οι οποίες θα παραχωρηθούν σε δοκιμαστική βάση, και θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν μόνο καθαρόαιμα σκυλιά ή σκυλιά που δεν είναι καθαρόαιμα και θα πιστοποιηθούν μετά από σχετικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν από τον Κυνολογικό Όμιλο Κύπρου.
 
Αναφέρει ακόμα ότι οι κυνηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι οι σκύλοι που θα χρησιμοποιηθούν για τα πιο πάνω είδη κυνηγίου θα πρέπει να φέρουν microchip και βάσει αυτού θα εκδίδεται και άδεια χρήσης τους για τα πιο πάνω είδη κυνηγίου και θα επιτρέπεται η χρήση μόνο ενός σκύλου ανά κυνηγό υπό την προϋπόθεση ότι για τον συγκεκριμένο σκύλο έχει εκδοθεί η σχετική άδεια.
 
Για το κυνήγι της μπεκάτσας με τη συνοδεία σκύλου θα παραχωρηθούν ως επιπρόσθετες εξορμήσεις τα Σάββατα από 6/1/2018 μέχρι και 10/2/2018 (έξι εξορμήσεις) μεταξύ των ωρών 08:00 – 14:00. Κατά τις πιο πάνω εξορμήσεις το κυνήγι μπεκάτσας θα επιτρέπεται σε συγκεκριμένες, δασώδεις ορεινές περιοχές των επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού.
 
Οι άδειες κυνηγίου μπεκάτσας κατά τις επιπρόσθετες εξορμήσεις καθώς και τα τέλη άδειας χρήσης σκύλων στο κυνήγι μπεκάτσας και τσίχλας θα εκδίδονται από την 1η Δεκεμβρίου 2017, των οποίων το κόστος θα αποφασισθεί και θα ανακοινωθεί αργότερα.
 
Διευκρινίζεται επίσης ότι κατά τις βασικές εξορμήσεις, το κυνήγι της μπεκάτσας θα επιτρέπεται κανονικά και υπό τους όρους που ίσχυαν μέχρι τώρα και πως κατά τις επιπρόσθετες εξορμήσεις για κυνήγι μπεκάτσας μπορούν να εξορμήσουν και κυνηγοί που έχουν εκδώσει μόνο την άδεια κυνηγίου για τις επιπρόσθετες κυνηγετικές εξορμήσεις της μπεκάτσας, χωρίς τη συνοδεία σκύλου.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα