Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Στις 23 Αυγούστου «πρεμιέρα» για τις φάσσες και τα τρυγόνια

ΚΥΠΡΟΣ : Στις 23 Αυγούστου «πρεμιέρα» για τις φάσσες και τα τρυγόνια

από iHunt Team

demobanner

Πυρετός προετοιμασιών για το κυνήγι που αρχίζει τον Αύγουστο με τις φάσσες και τα τρυγόνια. Ικανοποιητικά είναι και τα αποτελέσματα της αναπαραγωγής των άγριων περδικιών ενώ μαζικές άρχισαν να είναι και οι απελευθερώσεις λαγών από τα εκτροφεία των κυνηγετικών συλλόγων.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θύρας, Πέτρος Αναγιωτός, σε παρέμβαση του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέφερε συγκεκριμένα ότι στις 23 Αυγούστου θα ξεκινήσει το κυνήγι της φάσσας και του τρυγονιού έχοντας μία μικρή λεπτομέρεια σε εκκρεμότητα η οποία αφορά το κατά πόσο οι εξορμήσεις θα είναι πέντε ή έξι. Κάτι που θα ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του.

Ο κ. Αναγιωτός ανέφερε στη συνέχεια, ότι το κυνήγι για τον λαγό και την πέρδικα θα αρχίσει την 1Η Νοεμβρίου για 17 εξορμήσεις, ένας αριθμός που όπως ισχυρίζεται ο ίδιος του, συμφωνήθηκε μαζί με την Κυνηγετική Ομοσπονδία ενώ και η πλειονότητα των κυνηγών συμφωνούν με αυτόν κάτι το οποίο φάνηκε και από την τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποίησε η Υπηρεσία.

«Πέραν του εξήντα τοις εκατό των κυνηγών συμφωνούσαν με τον εν λόγω αριθμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγιωτός.

Τώρα όσον αφορά το κυνήγι της τσίκλας, αναμένεται να αρχίσει στις 30 Δεκεμβρίου, κάθε Τέταρτη και Κυριακή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

«Υπάρχει και εδώ μία εκκρεμότητα κατά πόσο θα δοθούν κάποιες μέρες προς τέλος του Φλεβάρη για καθημερινό κυνήγι», ανέφερε ο κ. Αναγιωτός.

Ενθαρρυντικές οι καταμετρήσεις λαγών και περδικιών

Ως πάρα πολύ καλή χαρακτήρισε την εικόνα που έχει η Υπηρεσία όσον αφορά τις καταμετρήσεις αλλά και την παραγωγή λαγών και περδικιών ο κ. Αναγιωτός.

Τόνισε στη συνέχεια ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας έχει ωφελήσει το φυσικό περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό.

Θετικά φαίνεται να είναι και τα νέα σχετικά με την εκτροφή λαγών σε κυνηγετικούς συλλόγους με τον κ. Αναγιωτού να επισημαίνει ότι «εκεί που υπάρχει προσπάθεια και εθελοντική εργασία υπάρχουν και αποτελέσματα».

Εξήγησε ότι η συνεργασία της Υπηρεσίας με την κυνηγετική ομοσπονδία αλλά και του κυνηγετικούς συλλόγους είναι πάρα πολύ καλή ενώ πρόσθεσε ότι γίνεται αριθμός απελευθερώσεων λαγών στους τόπους όπου υπάρχουν εκτροφεία, ένα γεγονός που αφήνει ευχαριστημένους όλους.

Τέλος, ο κ. Αναγιωτός εξήγησε ότι η ψήφιση αυστηρής νομοθεσίας έχει βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της λαθροθηρίας αφού όπως φαίνεται τα αυστηρότερα πρόστιμα λειτουργούν αποτρεπτικά.

«Είναι γενικά παραδεκτό και από μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με την παρακολούθηση των θεμάτων λαθροθηρίας, υπάρχει η παραδοχή ότι έχει μειωθεί περίπου 70 τοις εκατό, μία εικόνα που έχουν και οι κυνηγοί και η Υπηρεσία μας. Όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι ώστε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο να εκμηδενιστεί όσο γίνεται περισσότερο», σημειώσε καταληκτικά.

Πηγή : https://www.ant1.com.cy/

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα