Αρχική iHunt.gr ΚΥΠΡΟΣ : Φοβούνται για τη ζωή τους οι θηροφύλακες

ΚΥΠΡΟΣ : Φοβούνται για τη ζωή τους οι θηροφύλακες

από iHunt Team
fovountai-gia-ti-zoi-tous-oi-thirofylakes

demobanner

Λευκωσία: Την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλειά τους εκφράζουν οι θηροφύλακες, σχετικά με τις πρόνοιες νομοσχεδίου για την προστασία και διαχείριση άγριων πτηνών και θηραμάτων, βάσει των οποίων θα μπορούν να επιβάλλουν ψηλά πρόστιμα για πάταξη της λαθροθηρίας.
 
Το νομοσχέδιο που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής προβλέπει σημαντική αύξηση στις εξώδικες ποινές για σειρά από παραβάσεων που θα πρέπει να επιβάλλουν, με τους θηροφύλακες να θεωρούν ότι επηρεάζει τη διεκπεραίωση της εργασίας τους και πρώτιστα την ασφάλειά τους.
 
Με βάση τη νομοθεσία, το ύψος του εξώδικου προστίμου που θα εκδίδεται θα είναι ίσο με ποσοστό 10% της υψηλότερης προβλεπόμενης χρηματικής ποινής για το συγκεκριμένο αδίκημα. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος να παγιδεύει αμπελοπούλια το ελάχιστο εξώδικο πρόστιμο που θα επιβάλλεται είναι €2.000.
 
Το προσωπικό του Ταμείου Θήρας ανησυχεί ιδιαίτερα από το γεγονός ότι αυτές οι εξώδικες ποινές επιβάλλονται σε ανοικτούς χώρους και πολλές φορές σε απόμερες και απομονωμένες περιοχές. Τονίζουν ότι ακόμα και με την υφιστάμενη νομοθεσία όπου προνοούνται πολύ χαμηλότερες εξώδικες ποινές, το προσωπικό της Υπηρεσίας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ασφάλειας με συχνά περιστατικά που στρέφονται κατά της σωματικής ακεραιότητάς τους, αλλά και κακόβουλων ενεργειών κατά των περιουσιών τους.
 
Γράφει: Άγγελος Νικολάου
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα