Αρχική iHunt.gr Κύπρος : Προβλήματα στη ραγδαία ανάπτυξη των αλεπούδων και των φωτοβολταϊκών πάρκων

Κύπρος : Προβλήματα στη ραγδαία ανάπτυξη των αλεπούδων και των φωτοβολταϊκών πάρκων

από iHunt Team
alepoy

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με επιστολή τους οι Αγροτικές Οργανώσεις και η ΚΟΚ& ΔΑΖ, προς τους Υπουργούς Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών ζητούν συνάντηση για να συζητήσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού της αλεπούς και από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. 
 
Όπως αναφέρει η επιστολή:
 
« Έντιμοι κύριοι Υπουργοί,
 
Σε πρόσφατη κοινή συνάντηση των Αγροτικών Οργανώσεων και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής συζητήθηκαν δύο σοβαρά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
 
Το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού της αλεπούς και της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων.
 
Ο πληθυσμός της αλεπούς έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους γεωργούς και ιδιαίτερα στους ποιμνιοτρόφους και τους πτηνοτρόφους. Η αλεπού μπαίνει στις μονάδες των κτηνοτρόφων και σκοτώνει ζώα και πτηνά. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται συχνά σε κατοικίες στην κυπριακή ύπαιθρο.
Επειδή η αλεπού βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας  χωρίς φυσικούς εχθρούς, έχει διαταράξει και την ισορροπία της άγριας ζωής. 
 
Όσον αφορά την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η σύσκεψη επανέλαβε την έντονη διαφωνία της για παραχώρηση άδειας εγκατάστασης  σε αξιοποιήσιμη γη.
 
Κύριοι Υπουργοί,
 
Επειδή και τα δύο θέματα είναι υψίστης σημασίας, ζητούμε συνάντηση για συζήτηση και λήψη μέτρων για λύση αυτών των προβλημάτων. »
 
Πηγή ; https://www.alphanews.live

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα