Αρχική iHunt.gr Κώστας Σκρέκας: Το κυνήγι δεν είναι εχθρός της φύσης αλλά φίλος

Κώστας Σκρέκας: Το κυνήγι δεν είναι εχθρός της φύσης αλλά φίλος

από iHunt Team
skrekas

demobanner

Ομιλητής στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ.
 
Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος.
 
Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι «Ο κυνηγός είναι εκείνος που μπορεί να αντιληφθεί την ομορφιά του δάσους, του βουνού της φύσης και ο πρώτος που θα προστατεύσει το δάσος και το φυσικό περιβάλλον» και πρόσθεσε ότι «το κυνήγι δεν είναι εχθρός της φύσης αλλά φίλος διότι στηρίζει την διατήρηση της βιοποικιλότητας. Δεν έχει υπάρξει ποτέ ανακοίνωση από σοβαρή περιβαλλοντική οργάνωση που να ενοχοποιεί το κυνήγι για τον περιορισμό της βιοποικιλότητας. Αντίθετα, οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι επιτελούν ένα εξαιρετικό έργο για την κυνηγετική κατάρτιση, την προαγωγή της αναγκαίας πειθαρχίας και συνειδήσεως για την εφαρμογή και για την τήρηση του Νόμου για την θήρα. Επιπλέον, συμβάλλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια της πολιτείας για την προστασία, τη διατήρηση και την ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου καθώς και τη λελογισμένη διαχείρισή του, με βάση τις αρχές της αειφορίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος».
 
Στη συνέχεια ο Βουλευτής, εξήρε το ρόλο της Θηροφυλακής και τόνισε την ανάγκη «ενός καλύτερου νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή της και η σημαντικότητά της τόσο στην πάταξη της λαθροθηρίας όσο και στην τήρηση των κανόνων. Το κυνήγι στηρίζει τη ανάπτυξη σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας και η σωστή του οργάνωση μπορεί να αποδώσει ακόμη περισσότερα στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Οι ενέργειες  που απαιτούνται θα πρέπει να αποφασιστούν μέσα από ένα συνεχή διάλογο με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος αλλά και τους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους, ώστε να βελτιωθεί το νομοθετικό πλαίσιο».
 
http://www.trikalanews.gr/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα