Αρχική iHunt.gr Κ. Μαρκοπουλος: Το τσαϊ δεν είναι χασις

Κ. Μαρκοπουλος: Το τσαϊ δεν είναι χασις

από iHunt Team
IMG_6828

demobanner

Τη δική του παρέμβαση έκανε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, αναφορικά με τις έρευνες δασικών υπαλλήλων στο Μετόχι Διρφέος για για «παράνομο» τσάι και ρίγανη, την Παρασκευή 11 Ιουλίου. Κώστας Μαρκόπουλος
 
Την Παρασκευή εμφανίστηκαν στο Μετόχι Δίρφεος δασικοί υπάλληλοι και έκαναν έρευνες για «παράνομο» τσάι και ρίγανη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μου, καταμαρτυρούν και παρουσία εισαγγελέα. Αντιλαμβάνομαι ότι η τήρηση των νόμων είναι υποχρέωση για όλους. Ακόμα και αν οι νόμοι είναι λαθεμένοι, η ισχύς τους υπάρχει μέχρι να τους αλλάξουμε.
 
Κατακρίνω, ωστόσο, ευθέως την τακτική του Δασαρχείου που έχει μάλλον μπερδέψει το τσάι με το χασίς και τους χασισοκαλλιεργητές με τους φιλήσυχους και υπερήφανους κατοίκους της Δίρφεος που χρόνια τώρα μαζεύουν τσάι και ρίγανη. Η δασική υπηρεσία οφείλει να γνωρίζει ότι η αλλαγή νόμων και απαγόρευση συλλογής τσαγιού δε φθάνει σε μηδενικό χρόνο παντού.
 
Η υποχρέωση της δασικής υπηρεσίας είναι κατά πρώτον να ενημερώνει και μετά να ασκεί προανακρίσεις και επιχειρήσεις κατασχέσεων και εκκαθαρίσεων στη βάση ανώνυμων καταγγελιών. Ολίγη λογική αρκεί, για να μην προσβάλλεις τους ανθρώπους, αλλά φαίνεται ότι η λογική είναι πιο σπάνια και από το σπάνιο τσάι της Δίρφυς.  
 
 

Το σχόλιο της συντακτικής ομάδας του iHunt :” Οι απαγορεύσεις συνιστούν αβίαστη ομολογία ανικανότητας, αδυναμίας ή άρνησης εφαρμογής της εκάστοτε ορθής διαχείρισης. Το τσάι και η ρίγανη αν ήταν να εξαφανιστούν θα είχαν εξαφανιστεί γιατι αυτές τις απαγορεύσεις αφενός μεν κανείς δεν τις υποστηρίζει ελεγκτικά ως προς την εφαρμογή, αφετέρου δε αυτές οι απαγορεύσεις παντού και πάντα θα πιάνουν τους τελευταίους ρομαντικούς φυσιολάτρες, γνώστες Έλληνες και όχι εγχώριους και αλλοδαπούς εμπόρους που κατεβάζουν τόνους από τα βουνά.

Κάπου θα πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροιδία με πάσης φύσεως απαγορεύσεις σχετικά με την επαφή των Ελλήνων με την Ελληνική φύση.

Μόνο το παράδειγμα των πυρκαγιών αρκεί. Έχουν απαγορευτει το άναμμα φωτιάς, το ελέυθερο κάμπινγκ και πολλά αλλα που συνδέουν τον πολίτη με τη φύση και εν τούτοις έχει κατακαεί η χώρα…

Το ίδιο και με το χασίς μιας και αναφέρεται στο άρθρο. Αν και απαγορεύεται χρήση και εμπορία το βρίσκει κανείς πιο εύκολα και από τσιγάρα.Μόνο οι συνειδητοποιημένοι χρήστες μπορούν να αποτρέψουν με την παρουσία τους τις όποιες καταστροφές. Όσοι επμένουν να στερούν στους πολλούς και συνειδητοποιημένους την Ελληνική φύση με πρόσχημα την “προστασία” είτε άσχετοι είναι είτε διαπλεκόμενοι. Και καμία από αυτές τις δύο εκδοχές δεν είναι αποδεκτή από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Να πάρουν πόδι και οι απαγορεύσεις και οι εμπνευστές τους. Διαχείριση θέλουμε και όχι απομόνωση στο τσιμεντο.”

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

admin 15 Ιουλίου, 2014 - 06:05

Οι απαγορεύσεις συνιστούν

Οι απαγορεύσεις συνιστούν αβίαστη ομολογία ανικανότητας, αδυναμίας ή άρνησης εφαρμογής της εκάστοτε ορθής διαχείρισης. Το τσάι και η ρίγανη αν ήταν να εξαφανιστούν θα είχαν εξαφανιστεί γιατι αυτές τις απαγορεύσεις αφενός μεν κανείς δεν τις υποστηρίζει ελεγκτικά ως προς την εφαρμογή, αφετέρου δε αυτές οι απαγορεύσεις παντού και πάντα θα πιάνουν τους τελευταίους ρομαντικούς φυσιολάτρες, γνώστες Έλληνες και όχι εγχώριους και αλλοδαπούς εμπόρους που κατεβάζουν τόνους από τα βουνά.

Κάπου θα πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροιδία με πάσης φύσεως απαγορεύσεις σχετικά με την επαφή των Ελλήνων με την Ελληνική φύση.

Μόνο το παράδειγμα των πυρκαγιών αρκεί. Έχουν απαγορευτει το άναμμα φωτιάς, το ελέυθερο κάμπινγκ και πολλά αλλα που συνδέουν τον πολίτη με τη φύση και εν τούτοις έχει κατακαεί η χώρα…

Το ίδιο και με το χασίς μιας και αναφέρεται στο άρθρο. Αν και απαγορεύεται χρήση και εμπορία το βρίσκει κανείς πιο εύκολα και από τσιγάρα.

Μόνο οι συνειδητοποιημένοι χρήστες μπορούν να αποτρέψουν με την παρουσία τους τις όποιες καταστροφές. Όσοι επμένουν να στερούν στους πολλούς και συνειδητοποιημένους την Ελληνική φύση με πρόσχημα την “προστασία” είτε άσχετοι είναι είτε διαπλεκόμενοι. Και καμία από αυτές τις δύο εκδοχές δεν είναι αποδεκτή από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Να πάρουν πόδι και οι απαγορεύσεις και οι εμπνευστές τους. Διαχείριση θέλουμε και όχι απομόνωση στο τσιμεντο.

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα