Αρχική iHunt.gr Κ. Μπούμπας: «Να γίνει άρση απαγόρευσης μετακινήσεως των κυνηγών»

Κ. Μπούμπας: «Να γίνει άρση απαγόρευσης μετακινήσεως των κυνηγών»

από iHunt Team

demobanner

Το θέμα της απαγόρευσης του κυνηγιού, έθεσε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Βουλευτής Σερρών της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Μπούμπας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπούμπας επισημαίνει τα εξής:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως πληροφορούμαστε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Νιγρίτας Σερρών αλλά και γενικά από σχετικούς συλλόγους σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, υφίσταται αναίτια απαγόρευση μετακίνησης για το κυνήγι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αθλήματα, όπως η πεζοπορία, η ορειβασία, το ποδήλατο βουνού, το ‘moto–cross’ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Ακολούθησε, όμως και η αδικαιολόγητη αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής θυροφυλακής, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της λαθροθηρίας, αφού καταργήθηκε κάθε σχετικός έλεγχος, αποφέροντας τεράστια ζημία στην πανίδα. Οι κυνηγοί ζητούν ισονομία και δικαίωση, με την άμεση άρση απαγόρευσης της μετακίνησής τους, ώστε μαζί με όλους τους υπόλοιπους συνανθρώπους και συμπολίτες τους, να μπορούν να χαρούν την σωματική και ψυχική ηρεμία που χαρίζει το κυνήγι και την οποία, τόσο χρειάζονται σε αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο οι κυνηγοί, ως μέλη μιας δοκιμαζόμενης κοινωνίας.

Σημειωτέο ότι, το βουνό και η φύση μπορούν να προσφέρουν τα οφέλη της ελαφράς σωματικής άσκησης σε συνθήκες απόλυτης υγειονομικής ασφάλειας, αφού το κυνήγι διεξάγεται σχεδόν κατά μόνας, χωρίς να προκαλείται ο παραμικρός συνωστισμός των κυνηγών, είτε σε χώρους εξοχής, είτε εντός του αστικού ιστού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στην άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού, που επιβλήθηκε αδίκως στα πλαίσια των μέτρων απαγόρευσης των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έτσι ώστε να μπορέσουν και οι κυνηγοί να χαρούν την σωματική και ψυχική ηρεμία που προσφέρουν το βουνό και η φύση, αφού η εν λόγω δραστηριότητα δεν προκαλεί τον παραμικρό υγειονομικό κίνδυνο νόσησης από κορονοϊό;».

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

2 σχόλια

ηλιοπουλος κων 17 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:29

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ !!!ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΝ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΚΑΝΑΝΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΕ ΛΕΩ !!!!ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ 17 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:58

Η ΜΑΡΕΒΑ στη ΚΑΛΑΜΑΤΑ στον οικο Dior κι εμεις οι μαλακες κυνηγοι στα σπιτια μας. ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ και ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ Κ.Σ.Ε. ………………

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα