Αρχική iHunt.gr Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης : Αντικυνηγετικό μένος από ιστοσελίδα του Ν. Έβρου

Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης : Αντικυνηγετικό μένος από ιστοσελίδα του Ν. Έβρου

από iHunt Team

demobanner

Προς μεγάλη μας έκπληξη κι απογοήτευση λάβαμε γνώση του από 20-5-2021 δημοσιεύματος της ιστοσελίδας evrosOnline με τίτλο «Μόνο οι κυνηγοί έχουν αιτήματα για τον βουλευτή Αν. Δημοσχάκη?», το οποίο καταδικάζουμε, καθώς αποτελεί μία αήθη κι αδικαιολόγητη επίθεση σε ολόκληρο τον κυνηγετικό κόσμο, χωρίς κανένα απολύτως δημοσιογραφικό έρεισμα.

Ο συντάκτης του κειμένου ουσιαστικά κατηγορεί τον Βουλευτή Έβρου κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, για την νόμιμη και ουσιαστική άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων, καθώς στα πλαίσια της διαβούλευσης κατέθεσε την πρόταση του Συλλόγου μας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Διδυμοτείχου για την καταψήφιση του απαράδεκτου νομοσχεδίου, που προβλέπει την καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων. Θα πρέπει δε να επισημάνουμε ότι ο Σύλλογος μας είχε απευθυνθεί εξ αρχής σε όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές Έβρου.

Προφανώς αγνοεί ο συντάκτης ότι βασικό έργο των βουλευτών είναι να μεταφέρουν στην Βουλή των Ελλήνων την φωνή και τα αιτήματα των πολιτών των περιοχών που εκπροσωπούν, και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εισακουστεί η φωνή τους αυτή. Αυτό ακριβώς έκανε με την αναφορά του υπέρ των κυνηγών ο Βουλευτής κ. Δημοσχάκης και τον ευχαριστούμε θερμά και με το παρόν δελτίο τύπου για την έμπρακτη στήριξη του στον αγώνα μας κατά του συγκεκριμένου τοξικού νομοσχεδίου.

Πιθανότατα δε ο συντάκτης του προσβλητικού δημοσιεύματος αγνοεί και την ίδια την έννοια της διαβούλευσης, που προηγείται της ψήφισης των νομοσχεδίων, και παρέχει σε όλους τους ενδιαφερόμενους το δικαίωμα να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τα προωθούμενα νομοσχέδια πριν την ψήφιση τους. Δεν δικαιολογείται αλλιώς το μένος και οι άκρως ειρωνικές εκφράσεις προς τους κυνηγούς, τους οποίους θεωρεί «ανίκανους» να κατανοήσουν το νόημα του νομοσχεδίου, γιατί απλά η θέση τους δεν συμφωνεί με την άποψη του ιδίου. Η απαράδεκτη φράση που περιέχεται στο δημοσίευμα «Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι κυνηγοί, για άλλη μία φορά, δεν κατανοούν καν τον βασικό στόχο του νομοσχεδίου…» προσβάλλει συλλήβδην όλο τον κυνηγετικό κόσμο, τον οποίο ο συντάκτης στοχοποιεί συνολικά ως «ανόητο», θεωρώντας την δική του γνώμη ως ορθή και κάθε αντίθετη φωνή ως «ανίκανη να κατανοήσει». Εντυπωσιακή πραγματικά η «ελευθερία λόγου και έκφρασης» που προάγει το συγκεκριμένο δημοσίευμα…

Πέραν τούτου όλοι οι κυνηγοί αποκρούουμε ως απαράδεκτες και τις αυθαίρετες και όλως ψευδείς αναφορές του δημοσιεύματος (οι οποίες δεν αποτελούν φυσικά προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας) ότι δήθεν τα περισσότερα αδέσποτα είναι ημίαιμα κυνηγόσκυλα, που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους όταν τους είναι άχρηστα «εργαλεία» για το χόμπι τους και ότι δήθεν οι φιλόζωοι – εθελοντές είναι αυτοί που τρέχουν για να σώσουν τα «ζώα – σκουπίδια» των κυνηγών. Οι αναφορές αυτές είναι προσβλητικές, ψευδείς και ατεκμηρίωτες, διότι το 90% και πλέον των αδέσποτων σκύλων προέρχεται από άλλες ράτσες και μόλις το 5% αυτών προέρχεται από ράτσες κυνηγόσκυλων. Ούτε είναι η εξαίρεση στον κανόνα οι κυνηγοί που αγαπούν στα αλήθεια και προσέχουν τα κυνηγόσκυλα τους, ακόμη και όταν αυτά δεν μπορούν να κυνηγήσουν καλά, όπως επίσης ψευδέστατα αναφέρει το δημοσίευμα. Αντίθετα η πλειοψηφία των κυνηγών λατρεύουν στην κυριολεξία τα σκυλιά τους, τα φροντίζουν και τα προσέχουν σαν μέλη της οικογένειας τους και δεν μπορούν καν να διανοηθούν να τα εγκαταλείπουν για οποιοδήποτε λόγο. Η εξαίρεση στον κανόνα αυτό είναι οι ελάχιστοι ασυνείδητοι, με άλλοθι τους οποίους δεν μπορούν να καταδικαστούν οι 180.000 ευσυνείδητοι και υπεύθυνοι κυνηγοί και κάτοχοι σκύλων.

Άλλωστε ο Σύλλογος μας, δεν αρνείται απλά την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αλλά έχει προβεί και σε συγκεκριμένες προτάσεις για την πάταξη του φαινομένου των αδέσποτων ζώων, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι η υποχρεωτική τοποθέτηση «τσιπ» σε όλα τα δεσποζόμενα ζώα, με αναλυτική καταγραφή όλων των στοιχείων των δεσποζόμενων σκύλων (κυνηγόσκυλων και μη) και του ιδιοκτήτη τους και ηλεκτρονική διασύνδεση των στοιχείων αυτών με όλους τους ελεγκτικούς φορείς (Δήμο, Αστυνομία, Υγειονομική Υπηρεσία κ.α.). Με τον τρόπο αυτό ο κάθε ιδιοκτήτης δεσποζόμενου ζώου θα είναι υπεύθυνος για την φροντίδα του αλλά και υπόλογος σε περίπτωση εγκατάλειψης του.

Από την ανάγνωση του συγκεκριμένου πάντως δημοσιεύματος, το ύφος του και τις ανακρίβειες του, κατανοεί ο καθένας αμέσως ότι σκοπός του ήταν αποκλειστικά η επίθεση και η προσβολή των κυνηγών και όχι η ενημέρωση του κοινού για το ζήτημα του επίμαχου νομοσχεδίου. Αν ο συντάκτης είχε ως σκοπό την ενημέρωση και είχε πραγματοποιήσει την στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα επί του θέματος, θα γνώριζε και θα ανέφερε ότι εκτός από τους κυνηγούς, χιλιάδες άλλοι πολίτες, αλλά και όλοι οι συναφείς επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς της χώρας μας (κτηνίατροι, ΓΕΩΤΕ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πανεπιστημιακές Σχολές Κτηνιατρικής κ.α.) έχουν απορρίψει κι έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για τα άρθρα του απαράδεκτου νομοσχεδίου, που προκαλούν.

Ιδιαίτερα τα άρθρα 5 και 6 του νομοσχεδίου, που προβλέπουν την καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων και την ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής, είναι σαφές ότι στοχοποιούν σκοπίμως το κυνήγι, τους κυνηγούς και τους σκύλους τους. Είναι βέβαιο ότι η απαγόρευση της ερασιτεχνικής εκτροφής θα οδηγήσει σε αφανισμό ράτσες κυνηγόσκυλών και θα εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα ατόμων που εκτρέφουν συγκεκριμένες ράτσες.

Όπως αναφέρουμε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην επιστολή μας προς τον κ. Δημοσχάκη: «…Το κράτος δεν δικαιούται να εισβάλει στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του πολίτη, παραβιάζοντας το άσυλο του και βασικές ελευθερίες του. Ο αναγκαστικός και προληπτικός ακρωτηριασμός των ζώων, ισοδυναμεί με κακοποίηση και βαναυσότητα. Ουδείς νόμος μπορεί να προσβάλλει προληπτικά το δικαίωμα του πολίτη να κατέχει ένα υγιές και όχι «ακρωτηριασμένο» ζώο, χωρίς ο πολίτης να έχει παραβεί το νόμο. Εκ των προτέρων τιμωρία για αδίκημα που δεν έχει διαπραχθεί, είναι αδιανόητη στις σύγχρονες Δημοκρατίες!…».

Επιφυλασσόμενοι λοιπόν για κάθε δικαίωμα μας, που απορρέει από την αδικαιολόγητη προσβολή όλων ημών των κυνηγών από το απαράδεκτο από 20-5-2021 δημοσίευμα της ιστοσελίδας evrosOnline, αναμένουμε από τον συντάκτη του δημοσιεύματος και τον διαχειριστή της ιστοσελίδας την άμεση ανάκληση των ατυχών και προσβλητικών φράσεων και την αποκατάσταση της τιμής των κυνηγών του Έβρου και όλης της Ελλάδας.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ           ΤΕΡΖΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα