Αρχική iHunt.gr Κ.Σ. Γυθείου: «Το κυνήγι αλεπούς είναι 100% νόμιμο»

Κ.Σ. Γυθείου: «Το κυνήγι αλεπούς είναι 100% νόμιμο»

από iHunt Team
1183354-gytheio_alepou_680

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα social media μια φωτογραφία από ανακοίνωση του Κυνηγετικού Σύλλογου Γυθείου, σύμφωνα με την οποία «όποιος φέρει μία (1) ουρά από αλεπού ή κουνάβι» στα Γραφεία του Συλλόγου, θα έχει «δώρο δύο κουτιά φυσίγγια των 25 τεμαχίων ως το τέλος της κυνηγετικής περιόδου».
 
Όπως καταλαβαίνετε, η σελίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου έχει ήδη γεμίσει κοσμητικά σχόλια και απειλές, προκαλώντας  την αντίδραση του Συλλόγου:
 
«Το Δ.Σ. καταγγέλλει οποιαδήποτε πράξη βίας είτε λεκτική, ψυχολογική ή σωματική απέναντι σε νόμιμους κυνηγούς, και ο Κυνηγετικός Σύλλογος θα είναι μαζί τους όπου χρειαστεί. Υποστηρίζουμε το Ελεύθερο νόμιμο κυνήγι»
 
Σε συνομιλία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεώργιο Λυκουσά, μας ενημέρωσε πως η αλεπού συγκαταλέγεται στα νομίμως θηρεύσιμα θηλαστικά είδη, χωρίς περιορισμό στο κυνήγι, ούτε ημερήσιο ούτε αριθμητικό και πως η ανακοίνωση όντως υφίσταται, αλλά έχει αναρτηθεί προ επτά μηνών.
 
«Μπορούμε να την κυνηγήσουμε χωρίς περιορισμό, κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου η οποία διαρκεί από τον Αύγουστο μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου», αναφέρει σχετικά.
 
Σε ερώτησή μας για τον σκοπό της ανακοίνωσης με το «δώρο», απαντά:
 
«Η αλεπού θεωρείται δύσκολο κυνήγι και είναι λίγοι οι κυνηγοί που ασχολούνται με αυτό το θήραμα, για αυτό τους προσφέρουμε αυτό το δώρο. Η συγκεκριμένη διαδικασία μάλιστα είναι αρκετά συνηθισμένη μεταξύ των μελών των κυνηγετικών συλλόγων, δεν είμαστε οι μοναδικοί που το κάνουμε».
 
Όπως αναφέρει ο κ. Λυκουσάς, έχουν γίνει κατά καιρούς διάφορες καταγγελίες εναντίον του Συλλόγου στην Διεύθυνση Δασών, όμως έχουν απορριφθεί μιας και δεν ευσταθούν νομικά.
 
Πηγή ; https://www.in2life.gr/

Print Friendly, PDF & Email

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα