Αρχική iHunt.gr Κ.Σ. Ιωαννίνων : Καμία ανοχή στα φαινόμενα λαθροθηρίας

Κ.Σ. Ιωαννίνων : Καμία ανοχή στα φαινόμενα λαθροθηρίας

από iHunt Team

Με αυστηρά μέτρα προστασίας για την αποφυγή ατυχημάτων στο κυνήγι, αλλά και για την πανδημία του κορωνοϊού στους χώρους του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων όπου εξελίσσεται η διαδικασία της θεώρησης των αδειών, ξεκινά μία ακόμη κυνηγητική περίοδος.

Σαφές μήνυμα σε όσους ξεκίνησαν ήδη να κυνηγούν, παρόλο που δεν έγινε η έναρξη της κυνηγητικής περιόδου, καθώς και σε όσους κυνηγούν προστατευόμενα θηράματα, έστειλε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Βαγγέλης Λύτρας, τονίζοντας πως θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο τους θηροφύλακες αλλά και τη δικαιοσύνη.

«Θα μας βρουν απέναντι όσοι έχουν αρχίσει να κυνηγούν από τώρα. Κάποιοι “Νταβέληδες” που προσπαθούν να απειλήσουν τους θηροφύλακες μάλιστα, θα βρεθούν μπροστά στον εισαγγελέα. Δε θα οδηγηθούν μόνο αυτοί στη δικαιοσύνη, αλλά όλοι όσοι μετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα», ανέφερε ο κ. Λύτρας, ενώ με αφορμή και την πρόσφατη καταδίκη τριών ατόμων που θανάτωσαν έξι αγριόγιδα το 2017, σημείωσε πως ο νόμος πρέπει να προβλέπει πιο αυστηρές ποινές. «Είναι εγκληματίες της φύσης, όχι κυνηγοί, όσοι κυνηγούν παράνομα και θα πρέπει να αποβληθούν από την κυνηγητική οικογένεια», τόνισε.

Στο μεταξύ, άρχισε ήδη στα γραφεία του Συλλόγου η θεώρηση των κυνηγετικών αδειών, νωρίτερα από άλλες χρονιές, με στόχο να μην υπάρξει συνωστισμός. Όσοι προσέρχονται στα γραφεία, θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις, όπως ανέφερε ο πρόεδρος.

Η θεώρηση γίνεται καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι, καθώς και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Με τη θεώρηση της άδειας δίνεται δώρο στους κυνηγούς ένας αναμνηστικός σουγιάς με το λογότυπο του Κυνηγετικού Συλλόγου, καθώς και το περιοδικό που εκδίδει και περιέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την έναρξη του κυνηγιού.

Η νέα ρυθμιστική για το κυνήγι για τη φετινή περίοδο δεν περιλαμβάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Η κυνηγετική περίοδος αρχίζει στις 20 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα