Αρχική iHunt.gr Κ.Σ.Καρδιτσας – Προμηθεια Ορεινης Περδικας

Κ.Σ.Καρδιτσας – Προμηθεια Ορεινης Περδικας

από iHunt Team
reared-Alectoris-graeca2-by-A

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Ανακοίνωση Κ.Σ. Καρδίτσας 

 

Μετά από σχετική αλληλογραφία, έντονο παρασκήνιο και παρά τις αλλεπάλληλες αρνήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, στην προμήθεια 50 ορεινών περδίκων, Alectoris Graeca, προέβη τελικά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, για πρώτη φορά στην ιστορία του, αξιοποιώντας την διετούς διάρκειας έκθεση εμπλουτισμού βιοτόπων με το είδος αυτό (σχετική απόφαση 1110/60627/7-6-2011 της Δ/νσης Δασών Καρδίτσας). 

Με πρωτοβουλίες του Προέδρου ξεπεράστηκαν όλα τα τεχνητά και διαδικαστικά εμπόδια που υψώθηκαν με στόχο τον αποκλεισμό του Συλλόγου μας από την τελική διάθεση των ατόμων της ορεινής πέρδικας και τελικά κατόπιν εγγράφου και τηλεφωνικής επικοινωνίας ορίστηκε και η ημέρα της διάθεσης των θηραμάτων από το Δασαρχείο του Καρπενησίου, το μοναδικό στην Ελλάδα που εκτρέφει και διαθέτει ορεινή πέρδικα. Έτσι τα χαράματα της περασμένης Δευτέρας 17/9/2012 ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου μας συναντήθηκαν με τους υπευθύνους στο δημόσιο εκτροφείο του Βουτύρου στο Καρπενήσι και άκουσαν το χαρακτηριστικό κελάηδισμα, έχοντας φτάσει πρώτοι στο ραντεβού που είχε δοθεί. Μέσα σε λίγη ώρα, με την βοήθεια όλων, από τους κλωβούς του εκτροφείου, οι πρώτες 50 πέρδικες, ηλικίας περίπου 12 εβδομάδων, αφού πέρασαν τον κτηνιατρικό και υγειονομικό έλεγχο, με τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά τους, έπαιρναν πορεία από το μαγευτικό Βελούχι για τις εγκαταστάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας με τελικό σκοπό την απελευθέρωση προς εμπλουτισμό των βιοτόπων του νομού Καρδίτσας. 

 

IMG 0299Το Δ.Σ. του Συλλόγου οφείλει να ευχαριστήσει για μία ακόμη φορά τους υπευθύνους της Δ/νσης Δασών και του Δασαρχείου Καρδίτσας που εισηγήθηκαν θετικά την έγκριση των σχετικών εκθέσεων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην διατήρηση του θηραματικού κεφαλαίου του είδους στους κυνηγότοπους του νομού, όσο και την Ζ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και την Θηραματολόγο της κα Στεργιοπούλου για την βοήθεια που προσέφερε στη σύνταξη της σχετικής έκθεσης εμπλουτισμού .

Οι συνάδελφοι κυνηγοί οφείλουν να διαχειριστούν σωστά την ορεινή μας πέρδικα, πολύτιμο ενδημικό θήραμα, το κυνήγι της οποίας ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου μόνο τις ημέρες Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή με ανώτερο αριθμό κάρπωσης 4 πέρδικες ανά έξοδο και κυνηγό. Οφείλουν επίσης να σέβονται και να προστατεύουν το συγκεκριμένο είδος, αν θέλουν να το γνωρίσουν και στα παιδιά τους, καταγγέλλοντας αρμοδίως κάθε παράνομη πράξη θήρας που αντιβαίνει την νομιμότητα και έρχεται σε αντίθεση με την κυνηγετική μας δεοντολογία. 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα