Αρχική iHunt.gr Κ.Σ. Μολάων : Επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν οι ποινές για τα αδικήματα περί θήρας

Κ.Σ. Μολάων : Επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν οι ποινές για τα αδικήματα περί θήρας

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε καθημερινή βάση οι Ομοσπονδίες ανακοινώνουν συλλήψεις λαθροθήρων , επί τω πλείστον για νυχτερινή λαθροθηρία .

SVESTONOF

Ιδιαιτέρως στην Κρήτη οι συντονισμένες ενέργειες των θηροφυλάκων , επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στις συλλήψεις παράνομης θήρας κατά την διάρκεια της νύχτας. Οι θηροφύλακες πολλές φορές ,ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους , έρχονται αντιμέτωποι με τους λαθροθήρες.

Είναι αδιανόητο το γεγονός, ότι στην χώρα μας η κακοποίηση ενός ζώου διώκεται ποινικά ως κακούργημα , ενώ η λαθροθηρία και δη η νυχτερινή λαθροθηρία διώκεται ως πλημμέλημα.

Είναι επιτακτική ανάγκη ο αρμόδιος Υπουργός κ. Αμυράς να προβεί σε αλλαγή του πλαισίου του Νόμου σχετικά με τις ποινές για παράνομη θήρα.

Μόνο με την αυστηριοποίηση των ποινών θα παταχτεί η ανελέητη συμπεριφορά των λαθροθήρων , που αποψιλώνουν την πανίδα και εν συνεχεία, παρανόμως πωλούν τα θηρευμένα θηράματα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Σ. ΜΟΛΑΩΝ

ΜΕΜΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σχόλιο iHunt.gr : Καλά τα λέει ο πρόεδρος απλά αρμόδιος για την αλλαγή του νόμου σχετικά με τις ποινές για παράνομη θήρα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης και όχι ο κ. Αμυράς.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα