Αρχική iHunt.gr Λήμνος: Προς εξέταση άρρωστο αγριοκούνελο

Λήμνος: Προς εξέταση άρρωστο αγριοκούνελο

από iHunt Team
441da3f916d4692d059c9e1f1199abd6_l

Θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες στη Λήμνο η σχεδόν δραματική μείωση που παρατηρείται στον πληθυσμό των αγριοκούνελων στη Λήμνο, καθώς μια σειρά από ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
 
Η μείωση αυτή, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους κυνηγούς, οι οποίοι θέλουν να μάθουν τι προκάλεσε τον αφανισμό του θηράματος και φυσικά κατά πόσο τα κουνέλια που έχουν απομείνει είναι κατάλληλα για κατανάλωση ή όχι. Αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες αυτές, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου μέσω του Προέδρου του Βαγγέλη Δανιήλ, είχε ζητήσει από τους κυνηγούς, σε περίπτωση που εντοπίσουν νεκρό ή φαινομενικά άρρωστο κουνέλι, να το προσκομίσουν στα γραφεία του συλλόγου, ώστε να σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο.
 
Όπως πληροφορούμαστε, στη διαδικασία αυτή προχώρησε κυνηγός από το νησί, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εντόπισε ζωντανό μεν κουνέλι, το οποίο όμως παρουσίαζε αστάθεια στο βηματισμό του και δεν προέβαλε καμία αντίσταση προς τον κυνηγό ο οποίος δεν χρειάστηκε καν να χρησιμοποιήσει το όπλο του αφού κατάφερε να το πιάσει εύκολα με τα χέρια του.
 
Το τετράποδο σήμερα προγραμματίζεται να μεταφερθεί στην Αθήνα προκειμένου να προχωρήσει ο εργαστηριακός έλεγχος και όλοι ευελπιστούν στο να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν.
 
Πηγή : http://www.limnosfm100.gr/
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα