Αρχική iHunt.gr Λαγος στην κατσαρολα με μανιταρια

Λαγος στην κατσαρολα με μανιταρια

από iHunt Team
lagos-stin-katsarola-me-manitaria

Υλικά

  • 1 Λαγός του 1 κιλού
  • 250γρ. μανιτάρια
  • 250γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κούπα ζωμός κρέατος(από βραστό ή κύβος)
  • 1 πιάτο αλεύρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση

  • Πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε σε μερίδες τον λαγό,αφαιρώντας το κεφάλι του.
  • Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο.
  • Πλένετε και κόβετε τα μανιτάρια. Στύβετε το λεμόνι.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα για 5’.
  • Αλευρώνετε τα κομμάτια του λαγού και τα ροδίζετε για 10’. Τα φυλάσσετε. Αφαιρείτε το λάδι και αφήνετε τόσο,ώστε να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5’.
  • Προσθέτετε τον λαγό και το κρασί,ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα,προσθέτετε το ζωμό,την δάφνη και το θυμάρι.
  • Αλατοπιπερώνετε,σκεπάζετε και βράζετε για 10’.
  • Αποσύρετε και φυλάσσετε.
  • Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια σε μια κατσαρόλα,τα καλύπτετε με νερό και προσθέτετε το μισό βούτυρο και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και τα βράζετε για 5’.
  • Ρίχνετε τα μανιτάρια σε μια άλλη κατσαρόλα με το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο χυμό λεμονιού και τα σοτάρετε για 5’.
  • Προσθέτετε τα μανιτάρια με το ζουμί τους και τα στραγγισμένα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα με το λαγό,ανακατεύετε,συμπληρώνετε εάν θέλετε αλάτι και πιπέρι και τα βράζετε όλα μαζί για 10’.
  • Σερβίρετε το λαγό με τη σάλτσα μανιταριών ραντίζοντας με το χυμό λεμονιού. 

Πηγή : UCOOK

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα