1,2K

Υλικά
- 1 Λαγός του 1 κιλού
- 250γρ. μανιτάρια
- 250γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 λεμόνι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κούπα ζωμός κρέατος(από βραστό ή κύβος)
- 1 πιάτο αλεύρι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε σε μερίδες τον λαγό,αφαιρώντας το κεφάλι του.
- Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο.
- Πλένετε και κόβετε τα μανιτάρια. Στύβετε το λεμόνι.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα για 5’.
- Αλευρώνετε τα κομμάτια του λαγού και τα ροδίζετε για 10’. Τα φυλάσσετε. Αφαιρείτε το λάδι και αφήνετε τόσο,ώστε να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5’.
- Προσθέτετε τον λαγό και το κρασί,ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα,προσθέτετε το ζωμό,την δάφνη και το θυμάρι.
- Αλατοπιπερώνετε,σκεπάζετε και βράζετε για 10’.
- Αποσύρετε και φυλάσσετε.
- Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια σε μια κατσαρόλα,τα καλύπτετε με νερό και προσθέτετε το μισό βούτυρο και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και τα βράζετε για 5’.
- Ρίχνετε τα μανιτάρια σε μια άλλη κατσαρόλα με το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο χυμό λεμονιού και τα σοτάρετε για 5’.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια με το ζουμί τους και τα στραγγισμένα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα με το λαγό,ανακατεύετε,συμπληρώνετε εάν θέλετε αλάτι και πιπέρι και τα βράζετε όλα μαζί για 10’.
- Σερβίρετε το λαγό με τη σάλτσα μανιταριών ραντίζοντας με το χυμό λεμονιού.
Πηγή : UCOOK