Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του λαγού. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Ανακατεύουμε 2-3 φορές α δεν σκεπάζονται τα κομμάτια του λαγού.
Την επόμενη ημέρα βγάζουμε τα κομμάτια του λαγού, τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Ζεματάμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τα στραγγίζουμε καλά. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο καυτό λάδι, λίγα – λίγα και τα βγάζουμε στην άκρη, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με τα κομμάτια του λαγού. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Συμπληρώνουμε όλα τα υλικά για το φαγητό (εκτός κρεμμυδιών) και λίγο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσει το κρέας. Τότε προσθέτουμε και τα κρεμμύδια. Βράζουμε έως ότου μαλακώσουν (κρέας – κρεμμύδια) και δέσει η σάλτσα. Τότε ρίχνουμε το ξύδι και σβήνουμε τη φωτιά. Όποτε χρειάζεται συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Να μείνει με τη σάλτσα του.
Χάρης Μπερτίδης