Αρχική iHunt.gr Λαθροθήρας απειλεί με όπλο θηροφύλακες της Γ’ ΚΟΠ

Λαθροθήρας απειλεί με όπλο θηροφύλακες της Γ’ ΚΟΠ

από iHunt Team
38391175_1546632292109103_1500919339979636736_n

Tην Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 και περί ώρα 05.00 π.μ. οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καγιούλης Δημήτριος και Ηλιόπουλος Γεώργιος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Δημητσάνας και Μεγαλόπολης αντίστοιχα, εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Τουμπίτσι συρματοθηλιές (βρόγχους) οι οποίες ήταν ενεργοποιημένες για την σύλληψη αγριόχοιρων που θα περνούσαν από τα μονοπάτια.
 
Στην συνέχεια οι Θηροφύλακες έθεσαν την περιοχή υπό παρακολούθηση όπου περί ώρα 07.30 π.μ. εμφανίστηκε ένα άτομο με κυνηγετικό όπλο ανά χείρας , αρχίζοντας να τις ελέγχει και στην συνέχεια να πυροβολεί έναν αγριόχοιρο που είχε πιαστεί σε αυτές. Αμέσως οι Θηροφύλακες του έκαναν γνωστή την παρουσία τους και προσπάθησαν να συλλάβουν το άτομο αυτό, το οποίο και αναγνώρισαν. Όμως ο λαθροθήρας έδειξε απειλητικές διαθέσεις απέναντί τους και τους σημάδεψε με το όπλο στην προσπάθειά του να διαφύγει.
 
Στην συνέχεια υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και της νομοθεσίας περί θήρας. Ταυτόχρονα, κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Τριπόλεως κινήθηκε εναντίον του η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ οι θηλιές και ο αγριόχοιρος κατασχέθηκαν όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα