Αρχική iHunt.gr Λαθροθήρες έκαναν «τρόπαια» τα ελάφια που σκότωναν!

Λαθροθήρες έκαναν «τρόπαια» τα ελάφια που σκότωναν!

από iHunt Team
dama_dama_nameless_v2

Τέσσερις λαθροθήρες, ένας από τους οποίους σκότωνε ελάφια και στόλιζε το μαντρί του με τα «τρόπαια», έπεσαν στα χέρια των ανδρών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Κρήτης και Δωδεκανήσων
 
Τέσσερις λαθροθήρες, ένας από τους οποίους σκότωνε ελάφια και στόλιζε το μαντρί του με τα «τρόπαια», έπεσαν στα χέρια των ανδρών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Κρήτης και Δωδεκανήσων στην Ιεράπετρα και τη Ρόδο. Δυο, ακόμη, δεν έχουν βρεθεί και αναζητούνται από τις αρχές.
 
Τα κλιμάκια της Θηροφυλακής που έκαναν έρευνες σε ποιμνιοστάσια της Ρόδου, ανακάλυψαν σε ένα από αυτά το δέρμα και το κεφάλι ενός ελαφιού! Ο λαθροθήρας κτηνοτρόφος που αναζητείται, δεν είχε διστάσει να τα κρεμάσει για να κομπάζει για το «κατόρθωμά» του, αφήνοντας μάλιστα να φαίνεται το σημάδι από το βλήμα που σκότωσε το άτυχο θηλαστικό! Στον ίδιο χώρο, κατασχέθηκαν δύο παράνομα όπλα με ένα φυσίγγιο. Σε άλλα δυο ποιμνιοστάσια βρέθηκε μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκων και στριχνίνης που η κυκλοφορία τους στη χώρα μας έχει απαγορευτεί καθώς θεωρούνται δηλητήρια επιβλαβή για τον οργανισμό των ζώων. Ο ιδιοκτήτης του πρώτου δεν εντοπίστηκε, ενώ του δεύτερου συνελήφθη.
 
Οι άλλοι τρεις λαθροθήρες συνελήφθησαν όταν οι θηροφύλακες ακινητοποίησαν το τζιπ στο οποίο επέβαιναν στην περιοχή της Ιεράπετρας μεταξύ Βλόχια και Ρίζα, το ερεύνησαν και διαπίστωσαν ότι είχαν μαζί τους μια καραμπίνα με πέντε φυσίγγια από την οποία έλειπε ο μειωτήρας, πράγμα που απαγορεύεται από το νόμο. Μαζί με αυτήν, κατασχέθηκαν και άλλα 97 φυσίγγια. 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα