Αρχική iHunt.gr Λαθροθηρια στη Στροφυλια

Λαθροθηρια στη Στροφυλια

από iHunt Team
13050_ph1

 

Αυξημένα κρούσματα λαθροθηρίας, κυρίως λαγού, παρατηρούνται αυτή την εποχή στην ευρύτερη περιοχή που περικλείει το οικοσύστημα του δάσους Στροφυλιάς, στα όρια μεταξύ Ηλείας και Αχαΐας.

Οι παράνομοι κυνηγοί εκμεταλλευόμενοι την «απόκρυψη» που παρέχει η μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει το δάσος  της Στροφυλιάς, επιδίδονται τις νυχτερινές ώρες με προβολείς στο κυνήγι του λαγού, προκαλώντας έτσι σημαντική ζημιά στο οικοσύστημα στο οποίο απαγορεύεται το κυνήγι, βάσει και  των περιορισμών της συνθήκης RAMSAR, του προγράμματος NATURA κ.ά.

Παρά τους ελέγχους που γίνονται από τους θηροφύλακες και άλλες αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με εκπροσώπους των κυνηγετικών οργανώσεων, οι λαθροθήρες στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί αφού δεν κυνηγούν  όταν είναι σ? εξέλιξη οι έλεγχοι.

 Το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό αλλά και διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία των θηραμάτων στην περιοχή, κάτι που ωστόσο δεν είναι πάντοτε εφικτό.   

 «Θα πρέπει οι λαθροθήρες οι οποίοι δεν προχωρούν στην έκδοση αδειών να σταματήσουν το παράνομο κυνήγι στην περιοχή του δάσους της Στροφυλιά, διότι δημιουργούνται επιπλέον περιβαλλοντικά προβλήματα στο σπάνιο αυτό οικοσύστημα» δήλωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βουπρασίας κ. Χαρίλαος Κορφιάτης.

Πηγή : Πατρις

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα