Αρχική iHunt.gr Λαθροκυνηγοί εξολοθρεύουν τους λαγούς στα Διλινάτα

Λαθροκυνηγοί εξολοθρεύουν τους λαγούς στα Διλινάτα

από iHunt Team
lagos

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει εδώ και αρκετό καιρό στα Διλινάτα, που τις τελευταίες ημέρες έχει γιγαντωθεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού το βραδυνό κυνήγι λαγού είναι σε έξαρση αυτές τις ημέρες.
 
Είναι γνωστό ότι αυτή την εποχή απαγορεύεται το κυνήγι του λαγού και μάλιστα τις βραδυνές ώρες ακόμη περισσότερο. Αρκετοί Διλινάδες επικοινώνησαν με την efimeridakefalonia.gr και κατάγγειλαν δεκάδες περιστατικά μερικών συγχωριανών τους, οι οποίοι δεν σέβονται τον νόμο και κυριολεκτικά έχουν εξολοθρεύσει τους λαγούς στα Διλινάτα και την ευρύτερη περιοχή. Στο συγκεκριμένο χωριό υπάρχουν πολλοί κάτοικοι έχοντας κυνηγετική άδεια και περιμένουν υπομονετικά να ανοίξει η περίοδος του κυνηγιού για να βγουν για λαγό.
 
Αυτοί έκαναν γνωστό πρώτα στους θηροφύλακες και ύστερα στην ιστοσελίδα μας τα αμέτρητα περιστατικά λαθροθηρίας που συμβαίνουν στην περιοχή. Η Κεφαλονιά έχει δυστυχώς μόλις δύο θηροφύλακες, έναν στο Αργοστόλι και έναν στη Σάμη και φυσικό είναι να μην προλαβαίνουν να ελέγξουν όλο το νησί. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, ακόμη και όταν τους ειδοποιούν ότι γίνεται λαθραίο κυνήγι λαγού και μάλιστα την νύχτα, καθυστερούν πάρα πολύ να φτάσουν στην περιοχή και να συλλάβουν επί τόπου τους λαθροκυνηγούς.
 
Πέραν τούτου όμως, έφτασαν στα αυτιά μας περιστατικά όπως να πουλούν τους λαγούς οι λαθροκυνηγοί ακόμη και 80 ευρώ τον έναν. Ας γίνει κάτι στην περιοχή των Διλινάτων, διότι με τον ρυθμό που πάμε σε λίγο καιρό δνε θα έχει μείνει ούτε ένας λαγός ζωντανός για να κυνηγηθεί από τους νομίμως έχοντες άδεια κυνηγιού.
 
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
 
http://efimeridakefalonia.gr/

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα