Αρχική iHunt.gr Λαμία: Σπάνια εμφάνιση ενυδρίδας κοντά σε δρόμο…VIDEO

Λαμία: Σπάνια εμφάνιση ενυδρίδας κοντά σε δρόμο…VIDEO

από iHunt Team

demobannerΈνα από τα πιο έξυπνα θηλαστικά που κυνηγήθηκε πολύ και απειλείται με εξαφάνιση…

Μια αναπάντεχη συνάντηση με ένα ζώο που σπάνια βρίσκεται κοντά σε ανθρώπινες δραστηριότητες, είχε φίλος αναγνώστης του LamiaReport και μοιράστηκε μαζί μας τη στιγμή.

Στο δρόμο για τα Λουτρά Υπάτης στον υδραύλακα που υπάρχει για να έρχεται το νερό από το ποτάμι στα χωράφια, έκανε βόλτες μία ενυδρίδα ή πιο απλά βίδρα.

Πρόκειται για ένα πανέξυπνο σαρκοφάγο ζώο, το οποίο κινείται κυρίως τη νύχτα και έχει κυνηγηθεί ανηλεώς για το πολύτιμο δέρμα του. Θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου. Από το 1981 στην Ελλάδα θεωρείται προστατευόμενο είδος, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Δείτε το βίντεο:

Η βίδρα ζει κοντά στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Αποτελεί δε σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων.

Τρέφεται με ψάρια σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, αμφίβια, ερπετά (νερόφιδα), ασπόνδυλα (κυρίως καβούρια), πουλιά και μικρά θηλαστικά.

Στην Ελλάδα θεωρείται ότι υπάρχει ένας από τους πυκνότερους και με μεγάλη εξάπλωση πληθυσμούς. Στην κεντρική Ελλάδα εμφανίζεται μία μικρή διάσπαση των πληθυσμών, ενώ μερικοί απομονωμένοι πληθυσμοί βρίσκονται στην Κέρκυρα και στην Εύβοια.

https://www.lamiareport.gr/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα