Αρχική » Grid with Sidebar » Λιγότερο από δυο μήνες για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου….

Λιγότερο από δυο μήνες για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου….

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Είκοσι έξι  Ιουνίου σήμερα και φτάσαμε αισίως δύο μήνες περίπου, πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις είκοσι Αυγούστου.
 
Μετά τα όσα έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, με τις αναίτιες και προκλητικές καθυστερήσεις του κ. Τσιρώνη, καθώς  και με τη δυσπιστία που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος στους 200.000 Έλληνες κυνηγούς, τους οποίους συστηματικά απαξιώνει και αντιμετωπίζει σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δε μπορούμε παρά να κρούσουμε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου για την έγκαιρη έκδοση της Ρυθμιστικής.
 
Το κυνήγι ξεκινά κανονικά στις είκοσι Αυγούστου. Αυτό σημαίνει πως οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι θα πρέπει να είναι σε θέση να εκδίδουν άδειες τουλάχιστον δέκα μέρες νωρίτερα, δηλαδή στις δέκα Αυγούστου.
 
Αν προσθέσουμε και δέκα μέρες περίπου που απαιτούνται για να εκδοθεί σε ΦΕΚ η Υπουργική Ρυθμιστική Απόφαση θήρας πάμε το αργότερο στην πρώτη Αυγούστου. 
 
Και αν λάβουμε σα δεδομένο πως θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι σχετικές διαβουλεύσεις του κ. Φάμελλου με την Κ.Σ.Ε., αλλά και τους διάφορους αντικυνηγούς τους οποίους αυθαίρετα καλεί κάθε χρόνο ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός για να γνωμοδοτήσουν για κάτι στο οποίο είναι επιστημονικά τελείως άσχετοι και αδαείς, τότε πάμε στις αρχές με μέσα Ιουλίου.
 
Μένει διάστημα λίγων ημερών επομένως για να ξεκινήσουν εγκαίρως οι σχετικές διαδικασίες  και να μη βρεθούμε πάλι προ απροόπτων και δυσάρεστων καταστάσεων  που μόνο αναίτιο άγχος, αγωνία, αγανάκτηση και οργή θα προκαλέσουν για μία ακόμη φορά στους 200.000 κυνηγούς της χώρας. 
 
Αποκλειστικά υπεύθυνος για την τήρηση των παραπάνω ημερομηνιών ο κ. Φάμελλος. Αυτός έχει το μαχαίρι, αυτός έχει και το πεπόνι.
 
Παρά τις όποιες εξαγγελίες για εξετάσεις νέων κυνηγών και λοιπές “βελτιώσεις” στο κυνήγι, μέχρι σήμερα ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, στην ατζέντα του οποίου δε φαίνεται να υπάρχει τίποτα άλλο πλην των δασικών χαρτών.
 
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη σημασία και την αξία των διαδικασιών που σχετίζονται με τους δασικούς χάρτες και δικαιολογούμε την πρόθεση του κ. Φάμελλου να μπούνε σε προτεραιότητα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο. Στον τομέα αυτό η χώρα μας είναι στο μεσαίωνα. 
 
Αυτό ομως δε σημαίνει πως τίποτα άλλο δε θα προχωρήσει μέχρι να ολοκληρωθούν – αν ολοκληρωθούν ποτέ- τα των δασικών χαρτών, που αποτελούν αγκάθι και πρόβλημα άλυτο πολλών ετών και φυσικά δεν προέκυψαν σήμερα.
 
Εκπέμπουμε επομένως το πρώτο σήμα κινδύνου για την τήρηση των ημερομηνιών και την ολοκλήρωση των διαδικασιών που σχετίζονται με την έκδοση της Ρυθμιστικής έγκαιρα.
 
Ο κ. Φάμελλος φτάνει αισίως τους οχτώ μήνες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και πέραν από τις πομπώδεις εμφανίσεις του σε κάποιες εκδηλώσεις με σημαντικότερη αυτήν της κοπής πίτας των ΚΣΕ – ΚΟΣΕ, ουδέν δείγμα γραφής.
 
Ελπίζουμε πως η κατάσταση αυτή θα αλλάξει και πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες με τη συνεργασία της ΚΣΕ έτσι ώστε η έκδοση των αδειών θήρας φέτος να μη γίνει ξανά σε κλίμα τρομοκρατίας, αγωνίας, αγανάκτησης και οργής.
 
Επιμένουμε στη θέση που εκφράσαμε πριν δύο μήνες περίπου πως ο κ. Φάμελλος ενδέχεται να αποδειχτεί χειρότερος και πιο επικίνδυνος για το κυνήγι απο τον προκάτοχό του τον κ. Τσιρώνη.
 
Ο καιρός γαρ εγγύς.
 
O Τρυποφράχτης

 

SVESTONOF
email : [email protected]

 

Διαβάστε ακόμη : Τι είπε ο κ. Φάμελλος που προμηνύουν θερμό καλοκαίρι πριν την έκδοση της ρυθμιστικής

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ