Αρχική iHunt.gr Λύκοι: Ήπια διατήρηση του είδους αλλά θα επιτρέπεται και η θανάτωση

Λύκοι: Ήπια διατήρηση του είδους αλλά θα επιτρέπεται και η θανάτωση

από iHunt Team

demobannerΟ Cingolani ( Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης )  της Ιταλίας ελπίζει σε συμφωνία μεταξύ όλων των Περιφερειών για το πρόβλημα των λύκων.

ΡΩΜΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – Σχετικά με το θέμα της διαχείρισης του λύκου, ο Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Roberto Cingolani, ελπίζει ότι “μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ όλων των Περιφερειών που να εξισορροπεί τόσο την ανάγκη διατήρησης του είδους όσο και τη δυνατότητα εξαιρέσεων από την απαγόρευση της απομάκρυνσης εντός των ορίων που επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία”.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός κατά την ώρα των ερωτήσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ζημιές που προκαλούν οι λύκοι στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Ο Cingolani εξήγησε ότι “το Υπουργείο προώθησε το “Εθνικό Σχέδιο για τη διατήρηση και τη διαχείριση του λύκου στην Ιταλία”, το οποίο βασίζεται στις καλύτερες επιστημονικές γνώσεις, καθώς καταρτίστηκε από περισσότερους από εβδομήντα εμπειρογνώμονες και κοινοποιήθηκε στην Ispra ( Εθνικό Ινστιτούτο Προστασίας του Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικής Έρευνας “. Τον Μάρτιο του 2019, η Διάσκεψη Κρατών-Περιφερειών είχε αποτύχει να εγκρίνει το κείμενο, διχασμένη μεταξύ των Περιφερειών που επιθυμούσαν τη δυνατότητα θανάτωσης επικίνδυνων δειγμάτων και εκείνων που ήταν κατά οποιασδήποτε μορφής θανάτωσης. Το κείμενο διαβιβάστηκε στην Προεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου είχε περιέλθει σε αδιέξοδο.

Ο υπουργός εξήγησε ότι “κατά τη διάρκεια της περιόδου 2020-2021 η Ispra ( Εθνικό Ινστιτούτο Προστασίας του Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικής Έρευνας ) συντόνισε τη συλλογή δεδομένων στο πεδίο και από τις διοικήσεις που θα επιτρέψουν να αποκτήσουμε μια επικαιροποιημένη εικόνα τους πρώτους μήνες του 2022, επίσης σε σχέση με τις ζημιές που προκαλεί το αρπακτικό. Η έρευνα αυτή θα επιτρέψει την ανάλυση του φαινομένου σε εθνική κλίμακα και θα βοηθήσει στον εντοπισμό των πιο κρίσιμων περιοχών όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργεί ο λύκος, καθώς και την προθυμία να αξιολογηθεί μαζί με τις περιφέρειες η υποστήριξη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών διατήρησης και διαχείρισης του είδους”.

Σύμφωνα με τον Cingolani, “οι διαφοροποιημένες δράσεις και παρεμβάσεις μπορούν να αξιολογηθούν σε περιφερειακή και υποπεριφερειακή βάση, και αυτό θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει παρεκκλίσεις για τη σύλληψη και τη θανάτωση προστατευόμενων ειδών”.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα