Αρχική iHunt.gr Λύκος μπαίνει ΜΕΣΑ στο χωριό Παλιά Χρύσα της Ξάνθης….VIDEO

Λύκος μπαίνει ΜΕΣΑ στο χωριό Παλιά Χρύσα της Ξάνθης….VIDEO

από iHunt Team

demobanner

Σε ρουτίνα και καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι επιθέσεις, εμφανίσεις, τα τροχαία και γενικότερα η παρουσία των κατά τα άλλα “σπάνιων” λύκων σε όλη την χώρα.

Ένας λύκος εθεάθη την Τετάρτη 17/03/21 στις 15.00 ΜΕΣΑ στο χωριό Παλιά Χρύσα, στην Ξάνθη, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Σε βίντεο που κατέγραψε κάτοικος της περιοχής, διακρίνεται ξεκάθαρα ο λύκος να κινείται μέσα στην κατοικημένη περιοχή, ενώ γαβγίζουν τα σκυλιά της γειτονιάς, στην συνέχεια ο λύκος βγήκε στον δρόμο και εξαφανίστηκε.

Η πληθυσμιακή έξαρση που παρουσιάζει το είδος τα τελευταία χρόνια είναι αναμφισβήτητη και πλέον μπορούμε να μιλάμε όχι μόνο για ένα υγιή πληθυσμό άλλα για υπερπληθυσμό που καταγράφεται σε όλη την Ελλάδα.

Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται και από την παρουσία και καταγραφή λύκων λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Αθήνας στο Όρος Πάρνηθα όπως και σε αρκετές περιοχές της Αττικής ( Κρυονέρι, Καπανδρίτι, Τατόι, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Μάνδρα, Μέγαρα, Ασπρόπυργο και τώρα πολύ πρόσφατα υπήρξε και τροχαίο με λύκο στο ύψος της Νέας Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς)

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα