Αρχική iHunt.gr Λύκος στο κάμπο της Ημαθίας….VIDEO

Λύκος στο κάμπο της Ημαθίας….VIDEO

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ένα βίντεο που τράβηξε μέσα από το αυτοκίνητο του και ανάρτησε στο διαδίκτυο διερχόμενος οδηγός επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά όχι μόνο ότι οι λύκοι είναι παντού αλλά ότι είναι και …ανέμελοι.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί μέρα-μεσημέρι σε πεδινή περιοχή, μερικά μόνο μέτρα έξω από το Νεοχώρι, στον κάμπο της Ημαθίας κάτι που ασφαλώς δείχνει την εξάπλωση του είδους και την εποίκιση του ακόμα και μέσα σε πεδινά ανθρωποκεντρικά περιβάλλοντα.

Η πληθυσμιακή έξαρση που παρουσιάζει το είδος τα τελευταία χρόνια είναι αναμφισβήτητη και πλέον μπορούμε να μιλάμε όχι μόνο για ένα υγιή πληθυσμό άλλα για υπερπληθυσμό που καταγράφεται σε όλη την Ελλάδα.

Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται και από την παρουσία και καταγραφή λύκων λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Αθήνας στο Όρος Πάρνηθα όπως και σε αρκετές περιοχές της Αττικής ( Κρυονέρι, Καπανδρίτι, Τατόι, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Μάνδρα, Μέγαρα, Ασπρόπυργο κ.τ.λ)


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα