Αρχική iHunt.gr Μήνυμα του Προέδρου του ΚΣ Σπάρτης για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Μήνυμα του Προέδρου του ΚΣ Σπάρτης για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

από iHunt Team
sparti

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Φίλοι κυνηγοί, 
 
Αναμφισβήτητα, η πραγματικότητα που ζούμε είναι ιδιαίτερα δυσχερής, πρωτόγνωρη, δύσκολη οικονομικά και σύνθετη. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι η κατάσταση που επικρατεί θα στεκόταν εμπόδιο στη λειτουργία, τη δράση και το έργο μας. 
Αντιθέτως, όλα αυτά δημιουργούν επιπλέον ευθύνη για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σπάρτης! Επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να προστατεύσουμε το μέχρι τώρα έργο μας, να προσαρμοστούμε στις εξελίξεις, δίχως να συμβιβαζόμαστε και να κάνουμε εκπτώσεις, ενδυναμώνοντας το ρόλο μας στην κυνηγετική οικογένεια, όσο αυτό τουλάχιστον είναι εφικτό. 
 
Αναμφισβήτητα, τα τελευταία χρόνια, θέσαμε μαζί τις βάσεις για ένα σύλλογο πρωτοπόρο, δυναμικό και παραδειγματικά δραστήριο. Πλέον, το κοινό μας έργο αποτελεί φωτεινό οδηγό και θωρακίζεται από τα ενεργά μέλη του. 
Στα πλαίσια της κυνηγετικής περιόδου 2015 – 2016, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά και της έναρξης θήρας αγριόχοιρου και λαγού, με βαθύ σεβασμό στις αποφάσεις των ρυθμιστικών διατάξεων της θήρας, θα ήθελα να υπενθυμίσω στα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης τις υποχρεώσεις τους στα πλαίσια της νόμιμης άσκησης του κυνηγίου.
 
Αρχικά, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να θεωρεί ότι μπορεί να θηρεύει δίχως άδεια θήρας (εκδίδουμε όλοι άδεια και ακολουθούμε το δόγμα του σωστού κυνηγού, ο οποίος ακόμα και για μία φορά θήρας επιβάλλεται να κατέχει την απαραίτητη άδεια). Οι απαράδεκτες ενέργειες λαθροθηρίας και η μη τήρηση των νόμων που έχουν εκδοθεί, καταδικάζονται και απομονώνονται.  Εξάλλου, οι νόμοι θεσπίζονται και επιβάλλεται να γίνονται σεβαστοί.
 Δεδομένη είναι η ένδυση του πορτοκαλί γιλέκου, το οποίο επιβάλλεται να φέρουν οι κυνηγοί, με άμεσο σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων. Μην ξεχνάμε ότι ο κυνηγός πρώτα από όλα πρέπει να σέβεται τους συναδέλφους του και να θυμάται πάντα ότι δεν … κυνηγάει μόνος του!
 
Ομολογουμένως, έντονη είναι η παρουσία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης στους κυνηγότοπους, παρά τον περιορισμένο αριθμό ατόμων που έχει στη διάθεσή του, από τις αρχές του 2015 λόγω της έλλειψης ομοσπονδιακών θηροφυλάκων  κάτι που καταδικάζεται από το σύνολο των κυνηγών της Σπάρτης αλλά και των άλλων συλλόγων του νομού. Προσωπική μου γνώμη για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σπάρτης, τον οποίο και εκπροσωπώ,  αυτό είναι κάτι που δεν το αξίζει ο σύλλογός μας αλλά και  άλλοι σύλλογοι , σύμφωνα και με το έργο που έχουν παρουσιάσει τα τελευταία  χρόνια.
 
Φυσικά, τίποτα δε θεωρείται εύκολο εάν ο νόμιμος κυνηγός δεν παρέχει απλόχερα τη βοήθειά του στο Σύλλογο, ώστε να μπορεί να δρα άμεσα όταν αυτό είναι εφικτό. Μην ξεχνάμε ότι πρέπει η αυτοκριτική και η ενεργοποίηση να προηγούνται της κριτικής!
 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης κι εγώ προσωπικά επιθυμούμε μία αποδοτική συνεργασία σε κάθε επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις μέχρι τώρα δράσεις μας, οι οποίες στόχο έχουν να λειτουργήσουν ανταποδοτικά και τα χρήματα που καταβάλουν τα μέλη του Συλλόγου για τις άδειες να επιστρέφουν στους ΙΔΙΟΥΣ.
 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος  στέκεται πάντα στο πλευρό κάθε κυνηγού. 
Για οτιδήποτε θελήσετε μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης! 
 
Καλή αντάμωση στους κυνηγότοπους!  Προπάντων χωρίς ατυχήματα!  
 
Και μην ξεχνάτε «Κυνηγός θεωρείται μόνο ο νόμιμος κυνηγός».
 
Φιλικά, 
 
Ο πρόεδρος 
 
Ιωάννης  Καρβουνιάρης 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα