Αρχική iHunt.gr Μήνυσεις για παράνομη θήρα λαγού από τη Γ’ ΚΟΠ

Μήνυσεις για παράνομη θήρα λαγού από τη Γ’ ΚΟΠ

από iHunt Team
lagos1

demobanner

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κομνηνός Αντώνιος και Μαστοράκης Γεώργιος ευρισκόμενοι σε υπηρεσία στην περιοχή Άνω Βολιμές Ζακύνθου εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα λαγού εκτός κυνηγετικής περιόδου, με πέντε (5) σκυλιά δίωξης. Το κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα το οποίο έφερε μαζί του ήταν γεμάτο με φυσίγγια κατάλληλα για το κυνήγι του λαγού.
 
Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Δασαρχείο Ζακύνθου στα πλαίσια του αυτοφώρου, όπου υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του καθώς επίσης κατασχέθηκαν τα παράνομα μέσα θήρας. 
 
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί και η εισαγγελέας πραγματοποίησε την δίκη την επόμενη ημέρα το μεσημέρι Παρασκευή 19 Αυγούστου, όπου επέβαλε την ποινή των 6 μηνών φυλάκισης και το χρηματικό πρόστιμο των 950 ευρώ, με τριετή αναστολή καθώς επίσης επικύρωσε την κατάσχεση του κυνηγετικού όπλου και τον φυσιγγίων.
 
Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 το πρωί οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κομνηνός Αντώνιος, Μαστοράκης Γεώργιος και Κωστής Σπύρος ευρισκόμενοι σε υπηρεσία στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου εντόπισαν ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα λαγού εκτός κυνηγετικής περιόδου με ένα σκυλί δίωξης. Το κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα το οποίο έφερε μαζί του ήταν γεμάτο με φυσίγγια κατάλληλα για το κυνήγι του λαγού, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ήταν παραποιημένο καθώς μπορούσε να φέρει και τέταρτο φυσίγγιο.
 
Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Δασαρχείο Ζακύνθου στα πλαίσια του αυτοφώρου, όπου υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του καθώς επίσης κατασχέθηκαν τα παράνομα μέσα θήρας. 
 
Την ίδια ημέρα το μεσημέρι ο κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί και η δίκη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 20 Αυγούστου όπου το δικαστήριο επέβαλε την ποινή των 10 μηνών φυλάκισης και το χρηματικό πρόστιμο των 1050 ευρώ με τριετή αναστολή καθώς επίσης επικύρωσε την κατάσχεση του κυνηγετικού όπλου και των φυσιγγίων.
 
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα