Αρχική iHunt.gr Μήνυση για θήρα με ηχομιμητική συσκευή από την Γ’ ΚΟΠ

Μήνυση για θήρα με ηχομιμητική συσκευή από την Γ’ ΚΟΠ

από iHunt Team
72571048_2198657096906616_822042111795789824_n

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2019, μικτό κλιμάκιο των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων των νομού Λακωνίας και Αρκαδίας, ασκούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα περιπολώντας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
 
Περί ώρα 02.30 εντόπισαν ηχομιμητική συσκευή η οποία ήταν κρυμμένη και είχε σαν στόχο της την προσέλκυση ορτυκιών. Αποφάσισαν λοιπόν να περιμένουν ώσπου να ξημερώσει, προκειμένου να εμφανιστεί ο κάτοχός της.
 
Πράγματι, γύρω στις 07.30, αυτός εμφανίστηκε, κατέβασε από το όχημά του δύο σκυλιά και άρχισε να ασκεί θήρα ορτυκιών. Αφού τελείωσε, μετακινήθηκε στο σημείο που είχε τοποθετήσει τον κράχτη, τον πήρε στα χέρια του και στην συνέχεια τον τοποθέτησε εκ νέου στο ίδιο σημείο. Τότε έκαναν γνωστή την παρουσία τους οι Θηροφύλακες και ο δράστης παραδέχτηκε την παράνομη πράξη του.
 
Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έγινε κατάσχεση των μέσων παράνομης θήρας (κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια, ηχομιμητική συσκευή κ.τ.λ.) και υπεβλήθη εναντίον του η σχετική μήνυση όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού Κώδικα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα