Αρχική iHunt.gr Μήνυση για θήρα ορτυκιών με κράχτη

Μήνυση για θήρα ορτυκιών με κράχτη

από iHunt Team
22886281_1246657135439955_2427433401997117078_n

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Τζανετάκος Δωρόθεος με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου κατά την άσκηση των καθηκόντων του στη θέση «Κελεφά» Δήμου Αν. Μάνης αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα ορτυκιών με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών (κράχτης), εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα, ενώ σε κοντινή απόσταση ακουγόταν ο ήχος από την συσκευή.
 
Ως εκ τούτου, ο Θηροφύλακας παρέμεινε στην περιοχή παρακολουθώντας από μακριά τις κινήσεις του. Μετά από διάστημα μισής ώρας το εν λόγω άτομο πλησίασε σε έναν θάμνο, πήρε τον κράχτη και την μπαταρία στα χέρια του και κάτι κοιτούσε, ενώ στην συνέχεια τον τοποθέτησε ξανά στον θάμνο, τον σκέπασε για να μην φαίνεται και απομακρύνθηκε από το σημείο. 
 
Συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο Δασαρχείο Γυθείου όπου υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών, ενώ κατασχέθηκαν η άδεια θήρας, το κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), ο κράχτης, η μπαταρία, 25 φυσίγγια και δύο (2) θηρευμένα ορτύκια, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα