Αρχική iHunt.gr Μεγάλες οι καταστροφές από αγριoγούρουνα στο Ροδοτόπι

Μεγάλες οι καταστροφές από αγριoγούρουνα στο Ροδοτόπι

από iHunt Team
1kalambokia_rodotopi

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τεράστια, όπως δυστυχώς και όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι η ζημιά που προκάλεσαν στις καλλιέργειες καλαμποκιού στον κάμπο του Ροδοτοπίου, οι αγριόχοιροι.
Η εικόνα σε δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών με καλαμπόκι είναι απελπιστική, με τους παραγωγούς να έχουν απογοητευτεί όχι μόνο από το επαναλαμβανόμενο θέαμα για μία ακόμη χρονιά, αλλά από το ότι κανείς δεν έχει…
τοποθετηθεί επισήμως για να ληφθούν δραστικά μέτρα για να μετριαστεί τουλάχιστον η ζημιά και να σωθεί ό,τι μπορεί να περισωθεί την τελευταία στιγμή. 
 
Οι επιδρομές αγριόχοιρων στον κάμπο του Ροδοτοπίου, είναι συνεχείς και καθημερινές και ειδικά τις τελευταίες ημέρες, λίγο πριν οι παραγωγοί προχωρήσουν στη συγκομιδή, έχει γίνει τεράστια καταστροφή. 
 
Τις εικόνες αυτές σε διάφορα σημεία του κάμπου και σε διάφορες καλλιέργειες κατέγραψε χθες ο τηλεοπτικός φακός του ITV, παρουσία πολλών παραγωγών της περιοχής.
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροδοτοπίου Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, η ζημιά είναι τεράστια, τα περιθώρια που έχουν οι παραγωγοί είναι ελάχιστα για να μετριάσουν τη ζημιά και το κυριότερο δεν υπάρχει καμία απάντηση από τα όργανα της Πολιτείας. 
 
Τόσο ο κ. Παπαγεωργίου, όσο και οι παραγωγοί Θεοχάρης Ματσάγκας και Γιάννης Νούσιας, τόνισαν, ότι από τη στιγμή που ο ΕΛΓΑ δε δικαιολογεί την παραμικρή αποζημίωση της παραγωγής θα έπρεπε η Πολιτεία να επιτρέψει την έναρξη της περιόδου θήρας του αγριόχοιρου ένα μήνα νωρίτερα από τα μέσα Σεπτεμβρίου.
 
«Μόνο εάν κυνηγηθούν τα γουρούνια θα φύγουν από τον κάμπο και θα γλιτώσουμε κάτι από την παραγωγή. Διαφορετικά, είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να μετρήσουμε την απώλεια της παραγωγής, αλλά να επωμιστούμε κα το κόστος της
αγοράς για να καλύψουμε τις ανάγκες μας», τόνισε ο Θεοχ. Ματσάγκας.
 
Εκτός από τις ζημιές στις καλλιέργειες, που προφανώς είναι το σημαντικότερο ζήτημα, κάτοικοι του Ροδοτοπίου αναφέρθηκαν και σε μείζονα ζητήματα ασφάλειας των κατοίκων από τις επιδρομές των αγριόχοιρων, που πλησιάζουν πλέον τα σπίτια του χωριού και τρώνε ό,τι βρουν ακόμη και μέσα στις αυλές!
 
epirusonline
 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα