Αρχική iHunt.gr Μεγάλη προσοχή στις απαγορεύσεις θήρας λόγω καιρικών συνθηκών. Τι πρέπει να κάνετε

Μεγάλη προσοχή στις απαγορεύσεις θήρας λόγω καιρικών συνθηκών. Τι πρέπει να κάνετε

από iHunt Team

demobannerΜεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν οι κυνηγοί στις απαγορεύσεις θήρας που εφαρμόζουν τα δασαρχεία λόγω καιρικών συνθηκών, μετά από εντολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά. Εδώ πρέπει σημειώσουμε ότι ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η θήρα σε όλη την Ελλάδα παρά μόνο στις περιοχές που θεωρούν σκόπιμο τα κατά τόπους δασαρχεία. Το κυνήγι απαγορεύτηκε μέχρι τις 30 Ιανουαρίου σε όλο το νομό Κυκλάδων λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Επίσης Δασαρχεία εκδίδουν Δασικές Απαγορευτικές Διατάξεις (ΔΑΔ) σύμφωνα με τις οποίες το κυνήγι απαγορεύεται όταν υπάρχει ολικός παγετός (όταν η θερμοκρασίας είναι όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα κάτω από το μηδέν) και όταν υπάρχει ολική χιονοκάλυψη.

Πως θα  ξέρουμε εμείς που θέλουμε να πάμε να κυνηγήσουμε σε κάποια περιοχή αν επιτρέπεται ή θήρα ή όχι; 

Ο ποιο ασφαλής και σίγουρος τρόπος είναι να κάνουμε ένα τηλέφωνο στον κυνηγετικό σύλλογο της περιοχής ή στην αρμόδιο δασαρχείο της περιοχής.Μόνο έτσι θα είστε νόμιμοι και θα κυνηγήστε ήσυχοι και χωρίς άγχος.

Καλές εξόδους!!!

Η συντακτική ομάδα του iHunt.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα