Αρχική iHunt.gr Μεγαλωνει το προβλημα με τους λυκους στη Γαλλια

Μεγαλωνει το προβλημα με τους λυκους στη Γαλλια

από iHunt Team
lykoi

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε ότι επιτράπηκε το κυνήγι του λύκου στη Γαλλία και επιτράπηκε λόγω των πολλών προβλημάτων που δημιουργεί ο υπερπληθυσμός τους. Ο Δημήτρης Ζιώγας μετέφρασε το κείμενο που ακολουθεί και δημοσιεύτηκε στη μεγάλη κυνηγετική ομάδα του του facebook Hunting :

SVESTONOF

Η ποσόστωση για το κυνήγι του λύκου αυξήθηκε στη Γαλλία , μετά από μια σειρά από απίστευτες επιθέσεις σε ζώα. Ο πληθυσμός των λύκων έχει συνεχώς αυξανόμενη τάση στη Γαλλία και παράλληλη με την αύξηση αυτή , ήταν και η αύξηση των επιθέσεων στα ζώα. Το 2012 , 5.848 ζώα είχαν πέσει θύματα των λύκων , ενώ το 2011 υπήρχαν 4.920 επιθέσεις .

Οι αγρότες έχουν προέτρεψει τις αρχές να θεσπίσουν σχέδια ρύθμισης . Ως αποτέλεσμα, δύο λύκοι , ένα αρσενικό και ένα θηλυκό , σκοτώθηκαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στην περιοχή Alpes – Maritimes . Ο μεγάλος αριθμός των επιθέσεων δεν οφείλεται μόνο στην αύξηση του αριθμού των λύκων , αλλά και από την επέκταση της γεωγραφικής περιοχής που καταλαμβάνεται από τους λύκους .

Οι λύκοι φτάνουν σε νέα εδάφη για να ανακαλύψουν νέα κοπάδια . Τρεις νότιες περιοχές πλήττονται περισσότερο : les Alpes -Maritimes , les Alpes de Haute – Provence και le Var . 75 % των επιθέσεων συμβαίνουν σε αυτές τις τρεις περιοχές . Τα βουνά πάνω από Γκρενόμπλ ήταν κάποτε ένα ιδανικό έδαφος βοσκής για 900 πρόβατά του.

 Αλλά τώρα , μετά από μακρά εξορία , οι λύκοι είναι πίσω – πιο τολμηροί και πιο πεινασμένοι από ποτέ .

«Ήρθαμε σε αυτό το σημείο στις 24 Ιουνίου . Μια εβδομάδα αργότερα είχαμε επίθεση ” από τους λύκους ,λέει ο Vignon , 62 ετών. Ήταν η πρώτη από τουλάχιστον τέσσερις επιθέσεις τον περασμένο μήνα .

” Κάθε πρωί όταν σηκώνομαι , αναρωτιέμαι τι πρόκειται να βρω στο σημείο όπου τα πρόβατα έχουν περάσει τη νύχτα », λέει . «Δεν είμαι εδώ για να τροφοδοτήσω αυτούς τους λύκους ! “

Οι λύκοι ξεριζώθηκαν στη Γαλλία στη δεκαετία του 1930 , αλλά έκαναν μια επιστροφή στις νότιες Άλπεις το 1992 , με διέλευση από την Ιταλία . Έχουν εξαπλωθεί μέσω της ανατολικής Γαλλίας , πρώτα στο Savoy και φέτος στις περιφέρειες Vosges και Doubs . «Αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει ένα νέο είδος λύκου που δεν έχει κανένα φόβο δεδομένου ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα για αυτους “, λέει ο Pascal Grosjean , ένας εμπειρογνώμονας της γαλλικής κυβέρνησης για τους λύκους.

Απόδοση στα Ελληνικά : Δημήτρης Ζιώγας


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα