Αρχική iHunt.gr «Μεταλλαγμένα» κογιότ προβληματίζουν τους επιστήμονες

«Μεταλλαγμένα» κογιότ προβληματίζουν τους επιστήμονες

από iHunt Team
dyba41tvsaakwtv

demobanner

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ένας φωτογράφος εντόπισε ένα κογιότ με έντονα γαλάζια μάτια στο Εθνικό Πάρκο Point Reyes της Καλιφόρνια.
 
Η φωτογραφία αυτή κέντρισε το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και επιστημόνων, με έρευνα του National Geographic να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χρώμα των ματιών του κογιότ ήταν όντως σπάνιο, καθώς η πλειοψηφία των ζώων έχει χρυσαφί μάτια. Έλεγαν, μάλιστα, ότι το κογιότ αυτό ήταν «ένα στο εκατομμύριο».
 
Ο Χουάν Νέγκρο, ερευνητής του Ισπανικού Ερευνητικού Συμβουλίου της Ισπανίας, είχε πει τον Ιούνιο στο περιοδικό ότι δεν είχε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο, τα τελευταία 25 χρόνια που μελετά τα χρώματα διάφορων ζώων.
 
«Τα περίεργα χρώματα, εμφανίζονται ως μεταλλάξεις κατά διαστήματα» τόνιζε ο Νέγκρο. Και παρότι έχουν περάσει μόλις 10 μήνες από τον εντοπισμό του θηλυκού κογιότ με τα περίεργα μάτια, φαίνεται πως έχασε ήδη τον… τίτλο της.
 
 

 
Τα επόμενα χρόνια, οι ερευνητές σκοπεύουν να μελετήσουν πώς το χρώμα των ματιών αυτών των ζώων θα επηρεάσει την εξέλιξή τους μέσα στο συγκριμένο περιβάλλον.
 
«Έχουν το χρώμα που είναι καταλληλότερο για το περιβάλλον στο οποίο ζουν» δήλωσε στο National Geographic o Νέγκρο.
 
Πηγή : CNN.GR

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα