Αρχική iHunt.gr Μετα τις τελευταιες τουφεκιες…

Μετα τις τελευταιες τουφεκιες…

από iHunt Team
Cleaning-supplies-with-buck

demobanner

 Μετά τις τελαυταίες τουφεκιές…Νοικοκυρές εν δράσει

Έπεσαν λοιπόν και τα τελευταία φυσίγγια και μπήκαμε στην  περίοδο της «αγρανάπαυσης» . Και ενώ τα αγόρια μας κάνουν τον απολογισμό τους και αποφασίζουν αν ήταν καλή ή κακή χρονιά – να είναι καλά η οικονομική κρίση φέτος που δίνει το τέλειο ελαφρυντικό για τις αστοχίες τους – για εμάς στο επόμενο διάστημα ξεκινά η κυνηγετική φασίνα.

Οι περισσότεροι κυνηγοί ενδιαφέρονται μόνο για το καλό καθάρισμα των όπλων τους, το οποίο ομολογουμένως το πράττουν επιμελώς, και οτιδήποτε άλλο είναι περιττό. Έτσι απλά, θα βρεθούμε μια μέρα μόνες με ένα τεράστιο όγκο πραγμάτων- από ρούχα, γιλέκα, καπέλα, κουβέρτες, μέχρι φυσίγγια, μπίπερ  και μαχαίρια- για να τον αποθηκεύσουμε. Ας μην τον αφήσουμε να μας τρομάξει. Με λίγη οργάνωση και καλή διάθεση θα καταφέρουμε να το βάλουμε σε τάξη.

Για αρχή στη λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας, εκτός από τα συνηθισμένα εφόδια, καλό είναι να συμπεριλάβουμε σακούλες και πλαστικά κουτιά για αποθήκευση ρούχων και εξοπλισμού αντίστοιχα, αντισκωρικά και απορρυπαντικά για δύσκολους λεκέδες.Βασική προϋπόθεση αποτελεί το καλό και βαθύ καθάρισμα του ρουχισμού και των  υποδημάτων. Διάφορα ενισχυτικά πλύσης πλυντηρίου εξειδικευμένα για λεκέδες αίματος βοηθούν σημαντικά στον καλύτερο καθαρισμό τους. Προσέξτε τα ρούχα που πλένονται μόνο στο χέρι, όπως Gore-Tex παντελόνια, να τα αφήσετε τουλάχιστον ένα βράδυ να μουλιάσουν με νερό και απορρυπαντικό, καλό ξέβγαλμα και στέγνωμα. Τα κυνηγετικά άρβυλα και οι γαλότσες θα είναι δύσκολο να καθαριστούν, αλλά το χρειάζονται για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Συνήθως αρκεί ένα καλό τρίψιμο με νωπό wettex και στέγνωμα, ποτέ όμως με απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Αφού ξεμπερδέψετε με τα πλυσίματα, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για ένα καλό ξεκαθάρισμα για το τι αξίζει να κρατήσετε για τον επόμενο χειμώνα. Αποφασίστε μόνες σας και μη ρωτήσετε τους συζύγους σας. Έχουν μία τάση να μην αποχωρίζονται τίποτε κυνηγετικό, αλλά στην  πραγματικότητα μέχρι του χρόνου δε θα θυμούνται τι φορούσαν. Ελέγξτε καλά αν κάποια χρειάζονται μονταρίσματα και μπαλωματάκια, και αν ναι είναι προτιμότερο να γίνουν τώρα (αν δε ξέρετε τι σημαίνει βελόνα και κλωστή όπως εγώ, απευθυνθείτε στις μαμάδες σας που συνήθως έχουν πτυχίο στη δαχτυλήθρα και μεταπτυχιακό στο βελονάκι) και μαζί με ότι είναι σε καλή κατάσταση και θα του χωράει του χρόνου αποθηκεύσετε τα κρεμασμένα ή διπλωμένα στις ειδικές σακούλες βάζοντας και τα κατάλληλα αντισκωρικά.

Για τον κυνηγετικό εξοπλισμό προμηθευτείτε διάφορα μεγέθη κουτιά που να μπαίνει το ένα πάνω στο άλλο ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο και τακτοποιήστε τον αναλόγως. Θα μπορούσατε να βάλετε και ετικέτες στο κάθε κουτί που να γράφει τι περιλαμβάνει το καθένα. Όταν αποθηκεύετε ασύρματους, μπίπερ, gps ή οτιδήποτε άλλο ηλεκτρονικό μη ξεχάσετε να αφαιρέσετε τις μπαταρίες τους, είναι πολύ σημαντικό για να μη διαβρωθούν και χαλάσουν τις συσκευές. 

Τέλος, τακτοποιήστε τον καταψύκτη με τα θηράματα, καταγράψτε τι έχετε με σακουλάκια ανά ημερομηνία για να μπορείτε να καταναλώνετε πρώτα τα πιο παλιά Διαχειριστείτε έξυπνα τα αποθέματα σας μέχρι την επόμενη κυνηγετική περίοδο και φυσικά χαρίστε σε φίλους που θα εκτιμήσουν τους εκλεκτούς μεζέδες και θα σας ευχηθούν και του χρόνου καλή «σοδειά» 

Στη συνέχεια ξεκουραστείτε και απολαύστε λίγες εβδομάδες ηρεμίας, γιατί καθώς πλησιάζει το Πάσχα θα αρχίσει ο νέος κύκλος των ανοιξιάτικων δουλειών με το μάζεμα των χαλιών, πλύσιμο παπλωμάτων, αλλαγή κουρτινών, αλλαγή ντουλάπας από μάλλινα σε ανοιξιάτικα, γενική καθαριότητα κ.ο.κ. Αλλά ας μην αγχωνόμαστε και, προς το παρόν, ας δώσουμε στον εαυτό μας, τα εύσημα που μας αναλογούν. Μας αξίζουν ακόμη κι αν δε μας τα αναγνωρίζουν.

Η γυναίκα του κυνηγού

 

 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα