Αρχική iHunt.gr Με θηλια συρματοσκοινου σκοτωσαν αγριοχοιρο

Με θηλια συρματοσκοινου σκοτωσαν αγριοχοιρο

από iHunt Team
gourounia

demobanner

Καθημερινές σχεδόν γίνονται οι επιδρομές αγριόχοιρων σε καλλιέργειες, ειδικά σε καλαμπόκια, με αποτέλεσμα να προκαλούνται εκτενείς ζημιές.
 
Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι περιπτώσεις λαθροθηρίας, οι οποίες παίρνουν μια νέα μορφή καθώς αποσκοπούν κυρίως στην προστασία καλλιεργειών.
 
Εγκλωβισμένο σε αυτοσχέδιο θηλιά με συρματόσκοινο εντόπισαν ένα μικρό αγριογούρουνο, θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Παρά την προσπάθειά τους να το απελευθερώσουν το μικρό ζώο τελικά κατέληξε.
 
Το συμβάν καταγράφηκε στο κάμπο του Παρακαλάμου, όπου εκεί οι θηροφύλακες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μαινόμενο κάτοικο της περιοχής. Ο ίδιος έχει υποστεί τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειές του και έβαλε εναντίον των θηροφυλάκων.
 
Μάλιστα λίγο έλειψε η κατάσταση να οδηγηθεί εκτός ελέγχου.
 
Τα προβλήματα πάντως στην ύπαιθρο από την αύξηση του αριθμού των αγριόχοιρων είναι πολλά όπως είναι μεγάλες και οι ζημιές που προκαλούν κατά την αναζήτηση της τροφής τους.
 
Πηγή : http://www.epiruspost.gr/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα