Αρχική iHunt.gr Μια μαχιμη…γυναικα κυνηγος

Μια μαχιμη…γυναικα κυνηγος

από iHunt Team
SAM_0047_main

 

Το όνομά της είναι Δήμητρα Ζάχου και είναι η πρώτη γυναίκα κυνηγός που γνωρίζω. Αφορμή στάθηκε ο Γιώργος Στραβόλαιμος που διατηρεί μαγαζί κυνηγετικών ειδών εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Καλλιθέα ο οποίος και κανόνισε  συνάντηση με την Δήμητρα στο μαγαζί του.

 

Από την αρχή της κουβέντας που είχα με τη Δήμητρα εύκολα μπορούσες να καταλάβεις ότι ήταν μια πραγματική κυνηγός και όχι μια γυναίκα που κρατάει ευκαιριακά ένα όπλο και ονοματίζεται κυνηγός. Και δεν είναι μόνο κυνηγός!!!

 

  • Λατρεύει τα σκυλιά και ίσως αυτός είναι ο βασικός λόγος που ασχολήθηκε με το κυνήγι
  • Είναι μέλος του Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλλιθέας, ενός από τους μεγαλύτερους κυνηγετικούς συλλόγους στην Ελλάδα.

 

 

Μαζί με τον Γιώργο Στραβόλαιμο, ιδιοκτήτη του κυνηγετικού μαγαζιού (www.hunting-action.gr)

 

Την ώρα λοιπόν που η γκρίνια των συζύγων μας για το κυνήγι αντηχεί στα αυτιά μας όλη την κυνηγετική περίοδο, η Δήμητρα οργώνει τα βουνά και τους κάμπους κυνηγώντας μαζί με τον σύζυγό της Γιώργο Πετρονικολό και τα αγαπημένα της επανιελάκια.

 

Πως ξεκίνησε το κυνήγι

 

Η Δήμητρα δεν είχε στην οικογένεια της κάποιον που να είναι κυνηγός, αλλά είχε από μικρή μεγάλη αγάπη στη φύση και στα σκυλιά και όταν παντρεύτηκε τον Γιώργο (που είναι φανατικός κυνηγός) πριν από τριάντα χρόνια περίπου, άρχισε να πηγαίνει αρκετές φορές μαζί του. Μόνο για βόλτα. 

 

Όταν ο γιός τους, ο Κώστας, έφτασε στην ηλικία των πέντε χρονών, τότε όλοι η οικογένεια ξεκίνησε να πηγαίνει μαζί στο κυνήγι. Τότε η Δήμητρα προχώρησε λίγο παραπάνω και αποφάσισε να δοκιμάσει να κρατήσει όπλο. Αυτό ήταν! 

 

Η σπίθα που είχε μέσα της άναψε και η Δήμητρα άρχισε το κυνήγι. Από τότε κυνηγάει μαζί με τον άντρα της και μόνο με σκύλο. Αγαπημένα της θηράματα είναι τα ορτύκια και οι μπεκάτσες, με τις μπεκάτσες να έχουν τη μερίδα του λέοντος.

 

Κυνήγι και οικογένεια

 

Αλήθεια συμβιβάζεται κυνήγι και οικογένεια; “Συμβιβάζονται” μας απαντάει η Δήμητρα Ζάχου και συνεχίζει “όταν ο γιος μου έφτασε στην ηλικία των πέντε χρονών αρχίσαμε να πηγαίνουμε οικογενειακώς για κυνήγι. Ήταν μια εξαιρετική εκδρομή για όλους. Πολλές φορές μας έκαναν παρέα και φιλικά ζευγάρια με τα παιδιά τους. Ο γιος μου ενώ στην αρχή έδειξε ενδιαφέρον για το κυνήγι αργότερα σταμάτησε να τον ενδιαφέρει. Έτσι είναι…” 

 

Κυνοφιλία

 

Η αγάπη για τα σκυλιά είναι που παρακίνησε τη Δήμητρα να αρχίσει το κυνήγι και εκτός από τα κυνηγοτόπια κάνει αισθητή την παρουσία της και στις εκθέσεις μορφολογίας εκθέτοντας τα αγαπημένα της επανιέλ. Μάλιστα το ένα από αυτά έχει αποσπάσει και σημαντικές διακρίσεις. Την επόμενη χρονιά μάλιστα μπορεί να συμμετάσχουν και σε αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν.

 

Το όπλο

 

 

“Τις πρώτες μου τουφεκιές τις έκανα με το όπλο του συζύγου μου και όταν εξοικιώθηκα αρκετά αγόρασα το δικο μου.Μια Benelli Vinci. Είναι καλό τουφέκι, μου έρχεται καλά και είναι και κομψό…..” μας λέει η Δήμητρα για το τουφέκι της. 

 

 

Η έναρξη βρήκε τη Δήμητρα, τον σύζυγό της και τα επανιέλ τους στην Κωπαίδα για ορτύκια.”Λίγα τα θηράματα σε σχέση με άλλες χρονιές αλλά εμείς περάσαμε καλά. Είδαμε τα σκυλάκια μας, περπατήσαμε κάναμε και μερικές τουφεκιές και ελπίζουμε σε καλύτερες κυνηγετικά ημέρες” εξομολογείται η Δήμητρα

 

Ο σύζυγος 

 

 

Η Δήμητρα Ζάχου μαζί με τον σύζυγό της και τον ΜΠΡΟΥΝΟ, ένα πολλά υποσχόμενο Επανιέλ.

 

Τελικά είναι η ζήλεια που οδηγεί αρκετές γυναίκες στον κυνηγότοπο; “ Δεν ξέρω τι γίνεται με άλλα ανδρόγυνα αλλά στη δική μας περίπτωση σίγουρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πολλές φορές που δεν πάω μαζί του, γκρινιάζει..Η αγάπη μου για τη φύση και τα σκυλιά με ώθησαν στο κυνήγι” λέει η Δήμητρα και συνεχίζει λες και γνωρίζει την επόμενη ερώτηση “ και δεν υπάρχει και ανταγωνισμός μεταξύ μας στο κυνήγι. Ό ένας χαίρεται με την επιτυχία του άλλου”.

 

Τι είναι το κυνήγι;

 

 

“Το κυνήγι είναι μια απόδραση από την ρουτίνα της καθημερινότητας που για μια εργαζόμενη μητέρα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Το κυνήγι με πάει σε μέρη που εάν δεν κυνηγούσα δεν ξέρω αν θα πήγαινα. Το μέλλον του κυνηγιού στη Ελλάδα εξαρτάται από εμάς και εάν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε…” τονίζει με νόημα.

 

Τα κοινά

 

Από τις λίγες γυναίκες που συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια κυνηγετικών συλλόγων. “Στην κοπή της πίττας του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλλιθέας υπήρξε μια διάθεση να προχωρήσει ο σύλλογος σε ανανέωση και να μπουν στο ΔΣ καινούργια πρόσωπα. Εκεί αποφάσισα να βάλω υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές. ¨Εβαλα υποψηφιότητα και εκλέχτηκα. Έτσι απλά.  Αυτό που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση είναι η αποχή των μελών από τις συνελεύσεις του συλλόγου. Δεν γίνεται σε ένα σύλλογο όπως της Καλλιθέας που εκδίδει 1900 άδειες το χρόνο να έρχονται στις συνελεύσεις λιγότερα από 100 άτομα. Πρέπει η παρουσία των κυνηγών να είναι  μεγαλύτερη…” λέει η Δήμητρα Ζάχου.

 

Αυτή είναι η Δήμητρα Ζάχου. Μια πραγματική μάχιμη κυνηγός!!!!!

 

Κώστας Λουρής για το ihunt.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα