Αρχική iHunt.gr Μιχ. Κατρίνης : «Η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της για το κυνήγι κατά τη διάρκεια του lockdown»

Μιχ. Κατρίνης : «Η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της για το κυνήγι κατά τη διάρκεια του lockdown»

από iHunt Team

demobanner

«Προκαλεί απορία η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων του γενικού lockdown.

Το κυνήγι, μια από τις μοναχικές αθλητικές δραστηριότητες, επιτρέπεται σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα ως άθλημα σε όλη την επικράτεια, κάτι που θα μπορούσε να ισχύσει και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αυστηρά εντός των ορίων του νομού κατοικίας, μετά από αποστολή sms στο 13033.

Το ίδιο και το ερασιτεχνικό ψάρεμα: και οι δυο δραστηριότητες δύνανται να πραγματοποιηθούν κατά μόνας και τηρουμένων όλων των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας (ένας ανά αυτοκίνητο) και την επίδειξη της άδειας θήρας.

Αυθαίρετα, χωρίς σχετικές επιστημονικές εισηγήσεις η κυβέρνηση απαγορεύει δραστηριότητες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρακτική και ψυχολογική διέξοδο, τρόπο άσκησης και επαφής με τη φύση, τις δύσκολες μέρες του καθολικού lockdown. Χρειάζεται να αναθεωρήσει τη στάση της».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

Βουλευτής Ηλείας ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα