Αρχική iHunt.gr Νέα αναβολή στη δίκη για τη νεκρή Βρετανίδα που σκοτώθηκε από ζώα

Νέα αναβολή στη δίκη για τη νεκρή Βρετανίδα που σκοτώθηκε από ζώα

από iHunt Team
2342432-17_0

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Αναβολή πήρε το πρωί της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου, στην Κομοτηνή, η δίκη για τη νεκρή Βρετανίδα Celia Hollingworth, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο στη Ροδόπη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2017. Η αναβολή -δεύτερη κατά σειρά μετά την περσινή (21 Μαρτίου 2018)- ήρθε μετά από αίτημα του κατηγορουμένου. Στο πινάκιο της υπόθεσης υπήρχε ένας κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ήτοι πλημμέλημα.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο -το οποίο έκανε γνωστό στην περσινή δίκη ο «Χ»- σε αδρές γραμμές, ο κατηγορούμενος φέρεται πως δεν είχε μεριμνήσει ώστε τα σκυλιά του οικοπέδου του να ήταν ταϊσμένα. Επίσης, επικουρικά, στο κατηγορητήριο φέρεται να αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε μεριμνήσει ώστε τα σκυλιά του να είναι τοποθετημένα σε περιορισμένο περιβάλλον. Φέρεται ότι τα σκυλιά, σε πρώτο χρόνο, κυνήγησαν την θανούσα χωρίς να την χτυπήσουν αλλά τρομοκρατώντας της, ενώ, σε δεύτερο χρόνο, την δάγκωσαν. Παρόλα αυτά τα αίτια του θανάτου της δεν μπορούν μετά βεβαιότητας να αποδοθούν, κατόπιν όλων των σχετικών διαδικασιών, σε αυτά τα σκυλιά.
 
Από την άλλη, η πλευρά του κατηγορούμενου ανασκευάζει όλα τα ως άνω επιχειρήματα της Εισαγγελίας. Στο ακροατήριο, καταρχάς, έγινε γνωστό ότι στην δικογραφία υπάρχουν τρεις διαφορετικές πιθανές ώρες για το τηλεφώνημα της γυναίκας στους συγγενείς της. Το πιο σημαντικό επιχείρημα είναι το εξής: Από τα δείγματα DNA (μέσω σάλιου και κοπράνων) που ελήφθησαν από τα επίμαχα σκυλιά, έξι ημέρες μετά τον θάνατο ήτοι 27/9, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με το θανατηφόρο αποτέλεσμα που επήλθε στην άτυχη Βρετανίδα. Το αποτέλεσμα, υποστηρίζουν, επήλθε από επίθεση άλλων ζώων. 
 
Στο Δικαστήριο -όταν αυτό γίνει- αναμένεται να κριθεί εάν τα εν λόγω πορίσματα από τα ως άνω δείγματα αποτελούν ασφαλή τεκμήρια αθωότητας του κατηγορουμένου.
 
Θυμίζουμε ότι, ήταν 23 Σεπτεμβρίου του 2017, όταν διασώστες εντόπιζαν νεκρή, μετά από επιτόπιες έρευνες, την 62χρονη Celia Hollingworth. Ο θάνατός της επήλθε στις 21/9/17 και αποδόθηκε σε ζώα, όμως  τα ακριβή αίτια του περιβάλλονται μέχρι και σήμερα από μυστήριο. 
 
Ο «Χ» έχει παρακολουθήσει με αποκλειστικά δημοσιεύματα όλη τη ροή των περίπλοκων γεγονότων.
 
Πηγή : ΧΡΟΝΟΣ

SVESTONOF


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα